15-årig dreng dræbt af skud

En dreng er død af sine kvæstelser, efter at han blev skudt i byen Skogås

Udgivet Opdateret

En dreng på 15 år er blevet skudt og dræbt i byen Skogås syd for hovedstaden Stockholm.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Drengen blev ramt af skud omkring klokken 18 uden for en restaurant. Senere kom meddelelsen om, at han var død af sine kvæstelser.

- Nu kortlægger vi hans personkreds, og om der er konflikter, men mere kan jeg ikke sige i øjeblikket, siger politiets pressetalsperson Carina Skagerlind til den svenske tv-station SVT.

Ingen anholdte

Politiet har afspærret området i centrum af Skogås for at foretage tekniske undersøgelser.

Ingen er endnu anholdt, og politiet leder efter en eller flere gerningsmænd.

- Det er blevet lidt tydeligere, om det drejer om en eller flere gerningsmænd, der skød, men det er ikke noget, vi kommer til at udtale os om lige nu, siger Carina Skagerlind til SVT.

- Vi banker på døre og leder efter spor med hunde. Vi har taget nogle personer ind til afhøring, men det er ikke ensbetydende med, at de er mistænkte.

17 gange

Skudepisoden sker, efter at Sverige og i særdeleshed den svenske hovedstad har været plaget af voldsomme skudepisoder og eksplosioner.

Med lørdagens skyderi har der været 17 skudepisoder i alene i Stockholm og omegn siden jul. Der har også været 11 eksplosioner.

Hele sidste år blev 61 personer i Sverige dræbt af skud, hvilket ifølge landets justitsminister, Gunnar Strömmer, var rekord for et enkelt år.

Til sammenligning blev otte personer dræbt af skud i Danmark i 2022. 

En 15-årig dreng er dræbt af skud nær Stockholm. Billedet er fra 2020, hvor en kun 12-årig pige blev dræbt af skud i Sverige.
En 15-årig dreng er dræbt af skud nær Stockholm. Billedet er fra 2020, hvor en kun 12-årig pige blev dræbt af skud i Sverige.
Powered by Labrador CMS