Afviser bargæst: 11 døde

En mand mistænkes for at have sat ild til en bar i det nordlige Mexico, efter at han blev bortvist fra stedet

Udgivet Opdateret

11 personer har mistet livet i en brand på en bar i grænsebyen San Luis Rio Colorado i det nordlige Mexico.

Branden var efter politiets vurdering påsat.

En mand er blevet anholdt, fortæller borgmesteren i San Luis Rio Colorado, Santos Gonzales. Kort inden branden blev manden bortvist fra baren, angiveligt fordi han havde chikaneret de kvindelige gæster.

Teenager blandt de døde

Han menes at have kastet en molotovcocktail mod værtshuset, som i den forbindelse brød i brand.

Branden fandt sted i de tidlige morgentimer lørdag.

Blandt de omkomne er fire kvinder og syv mænd. En af de omkomne havde amerikansk statsborgerskab - muligvis dobbelt amerikansk-mexicansk statsborgerskab.

Det oplyser statsanklageren i delstaten Sonora, hvor San Luis Rio Colorado ligger. En anden af de omkomne var kun 17 år.

Flere kvæstet

Alderen på de øvrige ofre fremgår ikke. Det er heller ikke oplyst, hvor gammel den formodede gerningsmand er.

Ud over de dræbte er fire personer kommet til skade. De blev indlagt på hospitalet, hvor de lørdag blev behandlet for deres kvæstelser.

Ifølge statsanklageren i Sonora er den mistænkte en ung mand, som var stærkt beruset på gerningstidspunktet. Han forlod baren, da han var blevet bortvist, men vendte senere tilbage til stedet.

Det var her, han kastede det, der formodes at have været en molotovcocktail, mod bygningen, hvor baren ligger. Det fremgår af en udtalelse fra anklagemyndigheden.

Tæt på USA

En molotovcocktail er en hjemmelavet brandbombe, som typisk består af en glasflaske, der er fyldt med en brandbar væske, samt en klud, der fungerer som lunte og leder ild ned til væsken.

San Luis Rio Colorado ligger i det nordøstlige hjørne af Mexico ved grænsen til USA og op mod den amerikanske delstat Arizona.

Baren i San Luis Rio Colorado brændte næsten ned til grunden. 11 mennesker omkom i branden.
Baren i San Luis Rio Colorado brændte næsten ned til grunden. 11 mennesker omkom i branden.

MOLOTOV COCKTAIL

En molotovcocktail er en hjemmelavet brandbombe. Den består af en flaske fyldt med en brændbar væske (som regel benzin), og med en klud stikkende ud af åbningen. Kluden antændes og flasken kastes mod målet, knuses og den brændbare væske antændes.

I en forbedret form erstattes cirka 1/3 af brændstoffet med en tyktflydende olie, deraf navnet "cocktail", herved bliver blandingen bedre hængende på det objekt der angribes. Dels bindes kludene omkring flasken, så at den kan tilproppes.

Molotovcocktailen er opkaldt efter Vjatjeslav Molotov, der var udenrigsminister og krigsminister i Sovjetunionen under 2. verdenskrig. Navnet blev skabt af finske soldater under Den finske Vinterkrig, der med succes anvendte våbnet mod de invaderende sovjetiske tropper – især kampvogne. Ikke ved at sætte ild til dem, men ved at forbruge den ilt som motoren og besætningen skal bruge.

Kilde: Wikipedia

Byen har 176.000 indbyggere.

Powered by Labrador CMS