Amerikansk forsvar med erkendelse om UFO-syn

De fleste UFO-observationer fra 60'erne var normale objekter fra Jorden, lyder det i rapporten fra Pentagon

Udgivet Opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Pentagon-rapporten afviser UFO'er som udenjordisk liv og tilskriver observationer fra 1960'erne til normale jordiske objekter.

Offentliggørelsen reflekterer regeringens indsats for at adressere UFO-fænomenet og den vedholdende offentlige fortælling om hemmeligholdt udenjordisk liv.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Amerikanske UFO-observationer fra 1960'erne var sandsynligvis hemmelige militærøvelser. Det fremgår af en rapport fra det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.

Det skriver BBC fredag.

Objekter fra Jorden

Embedsmænd siger tilmed, at der "ikke er nogen beviser for", at den amerikanske regering er stødt på udenjordisk liv.

De fleste UFO-observationer fra 60'erne var normale objekter fra Jorden, lyder det i rapporten fra Pentagon, som fredag blev afleveret til Kongressen.

Embedsmænd ved forsvarsministeriet er klar over, at dets rapport ikke vil få has på nogle gruppers overbevisning om, at Jorden har haft besøg fra rummet.

Har styrket overbevisningen

- Tv-programmer, bøger, film og den enorme mængde indhold om UFO'er på internettet og sociale medier har sandsynligvis påvirket den offentlige samtale om dette emne og styrket disse overbevisninger i nogle dele af befolkningen, lyder det i rapporten ifølge BBC.

Rapporten er en del af den amerikanske regerings offentlige forsøg på at undersøge UFO'er - eller som embedsmænd kalder dem "uidentificerede unormale objekter" (UAP).

Vedholdende fortælling

I den forbindelse har man både haft offentlige møder med Nasa og høringer i Kongressen.

Ifølge rapporten er "en særligt vedholdende fortælling" i dele af befolkningen, at regeringen har fundet rester af rumfartøjer og udenjordisk liv, og at den holder forskningen i disse hemmelig.

En Pentagon-talsmand siger, at man under udarbejdelsen af rapporten har holdt sindet åbent, men at der simpelthen ikke er fundet beviser på besøg fra rummet.

40 procent er overbevist

Ifølge en Gallup-meningsmåling fra 2021 tror lidt over 40 procent af amerikanerne, at et udenjordisk rumfartøj har besøgt jorden.

Pentagon har undersøgt arkiver og klassificerede dokumenter og gennemset alle officielle efterforskninger, som regeringen har udført tilbage til 1945.

Det amerikanske forsvarsministerium afleverede fredag sin rapport om UFO-observationer til Kongressen. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS