Angriber Macron

Macron angrebet, da han onsdag besøgte fattig forstad til Paris

Udgivet Opdateret

Den franske præsident, Emmanuel Macron, undgik med nød og næppe en flyvende klase cherrytomater, da han onsdag besøgte en forstad til Paris.

Hændelsen fandt sted, da han var i Paris-forstaden Cergy-Pointoise. 

Tomaterne blev kastet af en vred tilhører.

Besøget var den franske præsidents første, efter at han søndag blev genvalgt til præsident.

Macron har brugt de seneste dage i sit stille hjem uden for byen og siden i Élyséepalæet.

Men han har altså ikke før vist sig offentligt efter genvalget - bortset fra umiddelbart efter valgsejren da han blev fejret i Paris.

Næppe tilfældigt

Det var næppe tilfældigt, at han valgte netop Cergy-Pointoise til sin første offentlige optræden.

Macron har lovet, at han vil forsøge at samle Frankrig og være præsident for alle efter valget.

Den valgte Paris-forstad er et lavindkomstområde, hvor venstrefløjskandidaten Jean-Luc Mélenchon klarede sig bedst i første valgrunde ved præsidentvalget.

Macron virkede umiddelbart upåvirket af, at tomater fløj tæt forbi hans ansigt i Cergy-Pointoise. Han insisterede på, at de hurtigt skulle bevæge sig videre og undgå mere uro.
Macron virkede umiddelbart upåvirket af, at tomater fløj tæt forbi hans ansigt i Cergy-Pointoise. Han insisterede på, at de hurtigt skulle bevæge sig videre og undgå mere uro.

Da Macron gik rundt og hilste på borgere, fløj der pludselig en klase cherrytomater tæt forbi hans ansigt, før de ramte folk tæt på ham.

"Projektil, projektil"

Hans sikkerhedsfolk reagerede hurtigt og råbte "projektil, projektil", mens de dækkede Macrons hoved med deres hænder og fandt en sort paraply frem til at beskytte ham.

Macron virkede umiddelbart upåvirket af hændelsen. Han insisterede på, at de hurtigt skulle bevæge sig videre og undgå mere uro.

Selv om hændelsen ikke fik alvorlige konsekvenser for præsidenten, er den en påmindelse om de mange udfordringer, der kan være med at beskytte en præsident som Macron.

Fik en lussing

Han er nemlig glad for at bevæge sig ud i befolkede områder, selv om han ved, at der måske kan være folk, der er fjendtlige over for ham der.

I juni sidste år fik han en lussing i ansigtet af en mand, mens han hilste på lokale.

Ifølge præsidentkontoret var Cergy-Pointoise udpeget som et sted med en god atmosfære for præsidentens besøg. Macron fremhævede behovet for mere lighed, da han var der.

- I de fattigste nabolag, uanset om det er i byer eller landområder, er vi virkelig nødt til at skabe betingelserne for lige muligheder, sagde han.

Powered by Labrador CMS