Flere pisk til Putin

EU-landene er enige om den 11. sanktionspakke

Udgivet Opdateret

EU-landene er enige om den 11. sanktionspakke mod Rusland.

Det oplyser det svenske formandskab for EU på Twitter.

Et mål med forhandlingerne om den 11. sanktionspakke har været at skride ind over for tredjelande, der omgår sanktionerne ved at eksportere varer til Rusland.

Putin kan forvente flere pisk fra EU.
Putin kan forvente flere pisk fra EU.

Blevet enige

- I dag blev EU-landenes ambassadører enige om den 11. sanktionspakke mod Rusland. Den indeholder foranstaltninger rettet mod at forhindre omgåelse af sanktioner, siger det svenske formandskab for EU på Twitter.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, præsenterede i maj et udspil til EU's 11. sanktionspakke mod Rusland under et besøg i Ukraines hovedstad Kyiv. Onsdag blev EU-landene enige om pakken (Arkivfoto).
EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, præsenterede i maj et udspil til EU's 11. sanktionspakke mod Rusland under et besøg i Ukraines hovedstad Kyiv. Onsdag blev EU-landene enige om pakken (Arkivfoto).

Dansk Industri er tilfreds med, at EU sætter ind over for "lande i Ruslands randområder som Kasakhstan, Armenien og Usbekistan". Det siger seniorchefkonsulent i DI Global Handel og Markedsføring Peter Bay Kirkegaard.

Brohoveder

- De er ofte brohoveder for russiske forsøg på at købe sanktionerede produkter fra europæiske virksomheder. Det er potentielt med til at underminere effekten af de europæiske sanktioner. Derfor vigtigt at få stoppet, siger Peter Bay Kirkegaard.

De nye sanktioner har ifølge DI stor betydning for danske eksportvirksomheder.

- Med de nye sanktioner kan danske og europæiske virksomheder handle mere trygt med disse lande, for nu har de en vis sikkerhed for, at deres produkter ikke skippes videre til Rusland, siger Peter Bay Kirkegaard.

Intet opgør

Aftalen onsdag vækker givetvis også lettelse hos EU-landenes stats- og regeringschefer. De kan nu formentlig tage til EU-topmøde i Bruxelles i næste uge uden at skulle bekymre sig om et nyt opgør om sanktioner.

Ifølge det svenske EU-formandskab indeholder pakken også sanktioner rettet mod individer. Det kan både være personer i Rusland eller juridiske enheder som russiske virksomheder.

Det svenske formandskab oplyser dog ikke, hvem der er kommet på sanktionslisten.

Vladimir Putin

Navn: Vladimir Vladimirovitj Putin.

Født: 7. oktober 1952.

Fødested: Leningrad (nu Sankt Petersborg), Rusland.

Søn af: Fabriksarbejder Vladimir Putin og Maria Putin.

Nationalitet: Russisk.

Uddannelse: Jura ved Leningrad Universitet 1975.

Civilstand: Skilt. Gift med Ludmila Shkrebneva Putin fra 1983 til 2014.

Fritidsinteresser: Judo. Har det sorte bælte.

Kilde: Ritzau
Powered by Labrador CMS