Klar til at nedkæmpe Putin

Inden længe skal den store offensiv indledes, som blandt andet bliver støttet med våben fra Vesten

Udgivet Opdateret

Ukraine er ifølge præsident Volodymyr Zelenskyj klar til at lancere den modoffensiv, som har været på tale i mange måneder.

Det siger præsidenten i et interview med Wall Street Journal offentliggjort lørdag.

- Vi tror meget på, at vi kommer til at lykkes, siger han til den amerikanske avis.

Vil ændre dynamikken

- Jeg ved ikke, hvor længe det kommer til at tage. For at være ærlig kan det gå en række veje, fuldstændigt forskellige. Men vi kommer til at gøre det, og vi er klar.

Den ukrainske regerings håb er, at det vil være muligt at ændre krigens dynamik og indtage russiskbesatte territorier igen.

Har ventet på kampvogne

Det er nu omtrent 15 måneder siden, at Rusland invaderede sit naboland, og efterfølgende har krigen raset.

Sidste måned sagde Zelenskyj, at Ukraine blandt andet måtte vente på flere vestlige kampvogne, før det var tid til at indlede en modoffensiv.

Han har i længere tid gjort en stor indsats for at få vestlige politikere til at donere flere våben og andre former for militærhjælp. Donationerne er afgørende for, at Ukraines kan gennemføre sine militære planer.

Volodymyr Zelensky er inden længe klar til at indlede modoffensivet, som skal nedkæmpe Putins tropper.
Volodymyr Zelensky er inden længe klar til at indlede modoffensivet, som skal nedkæmpe Putins tropper.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS