Mand dræbt af kamphunde

Premierminister Rishi Sunak forbyder hunde af racen American Bully XL efter flere angreb

Udgivet Opdateret

I det centrale England er en mand død efter at være angrebet af kamphunde, oplyser redningstjenesten.

Det er det seneste i en række meget alvorlige angreb fra kamphunde, herunder hunde af racen American Bully XL.

Premierminister Rishi Sunak siger fredag, at han er forfærdet over angrebene, og at American Bully XL-hunde fra nytår vil være forbudte ifølge Sky News.

I kritisk tilstand

Redningstjenesten blev torsdag alarmeret, efter en mand var blevet angrebet af to hunde og efterladt hårdt såret nær Birmingham.

- Da vi ankom, fandt vi en mand, som havde fået adskillige livstruende skader, og hvis tilstand var kritisk, lyder det i en erklæring fra Midlands Ambulance Service.

Hunde af racen American Bully XL bliver nu forbudt i Storbritannien efter flere alvorlige angreb på mennesker. Senest er en mand død af sine kvæstelser.

Mand anholdt

- Ulykkeligvis og efter ankomsten til hospitalet - og trods de største anstrengelser - så kunne der ikke gøres mere for at redde ham, og han blev bekræftet død, hedder det.

En 30-årig mand blev kort efter anholdt. Han var hundenes ejer og mistænkes for ikke at have kontrol over hundene.

Et mønster i adfærden

Det sker kun en uge efter, at en kamphund gik til angreb på en 11-årig pige i Birmingham, der var på vej ind i en butik med sin søster.

- Det står klart, at dette ikke bare handler om et par dårlig trænede hunde. Det er et mønster i adfærden, og det kan ikke fortsætte, siger premierministeren.

American Bully XL regnes som en af de farligste kamphunde.

Powered by Labrador CMS