Mand med knojern overfaldt kongrespolitiker i New York

Den republikanske kandidat til guvernørposten i New York, Lee Zeldin, blev angrebet, mens han holdt tale

Udgivet Opdateret

Opdateret 13.51:  Manden, der siden er blevet anholdt, var i besiddelse af, hvad der ved første øjekast ligner en kattenøglering. Der var dog tale om et mindre knojern, der kunne have gjort stor skade, skriver Berlingske.

Den amerikanske kongrespolitiker og guvernørkandidat Lee Zeldin slap uskadt, da han blev overfaldet af en knivbevæbnet mand ved et valgkampmøde torsdag i New York i USA.

Zeldin, som er republikansk kandidat til guvernørposten i New York, blev angrebet, mens han holdt tale, men nåede at afværge et knivstik ved at gribe fat om angrebsmandens håndled.

Lee Zeldin, republikansk kandidat til guvernørposten i New York, blev angrebet af knivbevæbnet mand, mens han holdt tale, men han nåede at afværge et knivstik ved at gribe fat om angrebsmandens håndled.
Lee Zeldin, republikansk kandidat til guvernørposten i New York, blev angrebet af knivbevæbnet mand, mens han holdt tale, men han nåede at afværge et knivstik ved at gribe fat om angrebsmandens håndled.

- Jeg er okay. Heldigvis lykkedes det mig at gribe hans håndled og holde ham et øjeblik, indtil andre tog sig af ham, siger Zeldin, som er tidligere officer i den amerikanske hær.

CNBC skriver, at det var tilhørere, som fik væltet overfaldsmanden om på gulvet, hvor han blev lagt i strips taget fra valgplakater. Kort efter ankom politi til stedet.

Er lettet

- Jeg er lettet over at høre, at Zeldin ikke kom noget til, og at den mistænkte er pågrebet. Jeg fordømmer denne voldelige adfærd, skriver New York-guvernør Kathy Hochul på det sociale medie Twitter.

Kathy Hochul, som er Zeldins modstander i guvernørvalget, som finder sted tirsdag 8. november 2022. I valgkampen er der stor fokus på, hvordan coronapandemien er blevet håndteret i delstaten.

En videooptagelse, der er lagt ud på sociale medier, viser en uidentificeret mand med en sort baseballkasket nærme sig Zeldin fra den ene side af scenen ved valgmødet i New York. Manden har en spids genstand eller kniv i hånden.

Powered by Labrador CMS