Op mod 50 dræbt på togstation

Frygteligt angreb

Udgivet Opdateret

To raketter har fredag ramt en togstation i Kramatorsk i Donbas-regionen i det østlige Ukraine. 50 mennesker er dræbt, heriblandt fem børn, siger guvernøren i Donetsk-regionen.

Der er dog forskellige meldinger om antallet af dødsofre.

Borgmesteren i Kramatorsk oplyser til den britiske tv-station BBC, at 40 mennesker er dræbt, blandt dem ti børn.

Mindst 100 andre er såret, oplyser myndigheder.

Tusindvis af civile

Der var tusindvis af civile på stedet, hvor en evakuering af civile var i gang. 

De skulle afsted til mere sikre områder i landet, oplyser jernbaneselskabet.

- Dette er et overlagt angreb på jernbanernes passagerinfrastruktur og på indbyggerne i Kramatorsk, skriver direktøren for jernbaneselskabet, Aleksander Kamisjin, på sociale medier.

Borgmesterkontoret i den ukrainske by oplyser, at der var omkring 4000 mennesker på togstationen, da missilangrebet blev udført. 

De fleste var kvinder, ældre og børn.

Udbrændte biler holder fredag uden for den togstation i Kramatorsk i det østlige Ukraine, der er ramt af et raketangreb.
Udbrændte biler holder fredag uden for den togstation i Kramatorsk i det østlige Ukraine, der er ramt af et raketangreb.

"Modbydeligt"

EU-formand Ursula von der Leyen, der fredag er på vej med tog til den ukrainske hovedstad, Kyiv, skriver på Twitter, at angrebet er "modbydeligt".

Det russiske forsvarsministerium siger i en erklæring, at det ikke var Ruslands militær, som udførte raketangrebet på togstationen. 

Ifølge russiske oplysninger findes den pågældende missiltype ikke i regionen blandt det russiske militær.

Fotos og video

- Ukrainske styrker anvendte den samme type missil den 14. marts mod bymidten i byen Donetsk, hvor 17 mennesker blev dræbt, skriver det russiske nyhedsbureau RIA med henvisning til Forsvarsministeriet i Moskva.

Fotos og videooptagelser fra stationen viser dræbte civile ligge blandt rester af bagage.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, advarer om, at stadigt "mere skrækkelige" ødelæggelser bliver opdaget i området omkring hovedstaden.

- De mangler styrken og modet til at stå over for os på slagmarken. De udrydder kynisk civilbefolkningen, sagde han efter angrebet på jernbanestationen.

- Vi står over for en ondskab uden grænser.

Kramatorsk har været udsat for en række angreb i denne uge, efter af de russiske styrker har trukket sig fra det nordlige Ukraine for at koncentrere sig om at vinde territorium i den østlige del af landet.

Kramatorsk har dog hidtil undgået store ødelæggelser, som det er sket i andre østlige byer som Kharkiv - Ukraines næststørste by.

Powered by Labrador CMS