Par gemte på vanvittig hemmelighed

Et par i USA anklages for at forsøge at hvidvaske bitcoins, der blev stjålet under et hackerangreb i 2016

Udgivet Opdateret

Det amerikanske justitsministerium har tirsdag anholdt to personer, der er mistænkt for at forsøge at hvidvaske knap 120.000 stjålne bitcoins.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Samtidig er over 94.000 bitcoins til en værdi af mere end 23 milliarder kroner blevet beslaglagt. Det er ministeriets største beslaglæggelse til dato.

Parret, en 34-årig mand og en 31-årig kvinde, blev anholdt på Manhattan i New York tirsdag.

Stjålet efter hackerangreb

De var angiveligt kommet i besiddelse af bitcoinene efter et hackerangreb mod kryptovalutatjenesten Bitfinex i 2016.

- Dagens anholdelser og ministeriets største økonomiske beslaglæggelse nogensinde viser, at kryptovaluta ikke er en sikker havn for kriminelle, siger vicejustitsminister Lisa Monaco i en pressemeddelelse.

Omkring 25.000 bitcoins er siden hackerangrebet blevet brugt "gennem en labyrint af kryptovalutaoverførsler" til blandt andet at købe guld og NFT'er.

NFT står for non-fungible token og er en særlig dataenhed. Det kan beskrives som en digital signatur, der blandt andet kan bevise, hvem dataenes ejer er.

Bitcoin

Bitcoin er et online betalingssystem og en decentraliseret virtuel valuta.

Selvom bitcoin som betalingsmiddel kun accepteres ganske få steder, er den populær som investeringsobjekt og er verdens mest kendte kryptovaluta.

Det blev opfundet af den anonyme Satoshi Nakamoto, som offentliggjorde sin opfindelse i 2008 og efterfølgende udgav systemet som open source i 2009. Systemet er peer-to-peer, så brugere kan indgå i transaktioner med hinanden uden mellemled som pengeinstitutter eller centralbanker.

Den maksimale mængde af Bitcoins i cirkulation er begrænset til 21.000.000. Bitcoin bliver derfor ofte refereret til som digitalt guld, på baggrund af dens meget begrænsede mængde.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS