Putins tropper frygter det værste

Rusland har ifølge en britisk efterretningsrapport bygget de mest komplekse forsvarsstillinger i nyere tid

Udgivet Opdateret

Ruslands nye militære forsvarsstillinger afslører, at Moskva frygter, at Ukraine kan opnå "et større gennembrud" i en planlagt offensiv.

Det viser oplysninger og analyser fra den britiske efterretningstjeneste ifølge CNN.

- Rusland har opbygget meget omfattende forsvarsstillinger i de sydlige regioner, som grænser op til Ukraine, hvilket indikerer, at Kreml er "dybt bekymret" for, at Kyivs varslede forårsoffensiv kan blive et "større gennembrud" i konflikten.

Satellitfotos af russiske forsvarsstillinger ved Maslove på Krim, som blev offentliggjort tidligere i år. En ny britisk efterretningsrapport siger nu, at Rusland har opbygget meget omfattende forsvarsstillinger i de sydlige regioner op til Ukraine.
Satellitfotos af russiske forsvarsstillinger ved Maslove på Krim, som blev offentliggjort tidligere i år. En ny britisk efterretningsrapport siger nu, at Rusland har opbygget meget omfattende forsvarsstillinger i de sydlige regioner op til Ukraine.

I de seneste opdateringer fra den britiske efterretningstjeneste bliver det fremhævet, at Rusland har haft fokus på at bygge de mest komplekse og de mest udbredte forsvarsstillinger "som er set i verden i mange årtier".

Langt ind i Rusland

- De er bygget langs den nordlige grænse til det annekterede Krim samt langt inde i det sydlige Rusland i regionerne ved Belgorod og Kursk, hedder det.

- Disse forsvarsstillinger er ikke blot oprettet nær de nuværende frontlinjer, men også langt inde i områder, som Rusland kontrollerer i dag, hedder det i de britiske rapporter, som er lagt ud på Twitter mandag.

Opførelsen af forsvarsstillingerne blev indledt sidste sommer - nogle måneder efter Ruslands invasion af nabolandet.

Kilometer lange

Forsvarsstillingerne, som CNN også har haft mulighed for at se satellitfotos af, viser grave, som kan stoppe kampvogne og minefelter og lange skyttegrave. Disse er udstrakt over strækninger, som er hundredvis af kilometer lange.

Ukraines offensiv kan blive indledt, når som helst.

Den ukrainske ambassadør i London, Vadym Prystajko, siger tirsdag, at vejret skaber problemer, men han pointerer også, at ukrainerne "har 98 procent af alt det, som landet har bedt om til denne modoffensiv".

Er klar nu

- Men vi signalerer ikke til russerne, hvornår vi begynder, siger han til Sky News.

Ukraines forsvarsminister, Oleksij Reznikov, har også gjort det klart, at de ukrainske styrker er klar til at indlede en længe ventet modoffensiv.

FIRE UD AF TI FRYGTER ATOMKRIG

Fire ud af ti af danskere er bekymrede for, at der udbryder atomkrig, eller at tredje verdenskrig nærmer sig.

Det viser en helt ny undersøgelse, som Epinion har foretaget på vegne af DR Nyheder.

Ud af 1.114 adspurgte svarer 449, at de er bekymrede for, at atomvåben kommer i brug i krigen i Ukraine. Modsat er 340 ikke bekymrede for det.

Kilde: Epinion og DR Nyheder
Powered by Labrador CMS