Raketmanden skyder igen

Nordkorea har affyret flere ballistiske missiler. Blandt dem kan være et interkontinentalt ballistisk missil

Udgivet Opdateret

Indbyggere i det centrale Japan blev torsdag morgen lokal tid opfordret til at søge i dækning. Advarslen kom, idet Nordkorea affyrede et ballistisk missil, som myndighederne i Japan troede fløj over og forbi japansk territorie.

Japans forsvarsministerium oplyste senere, at missilet ikke var fløjet over japansk territorie.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bliv inden døre

Sikkert er det dog ifølge den japanske regering, at Nordkorea torsdag morgen affyrede adskillige ballistiske missiler, hvoraf et af dem altså udløste en alarm blandt beboere i det centrale og nordlige Japan.

Ifølge J-Alert Emergency Broadcasting System blev beboere i præfekturerne Miyagi, Yamagata og Niigata i det nordlige Japan således advaret om at søge i dækning.

Ifølge nyhedsbureauet AFP afbrød flere japanske tv-stationer deres programmer og kom med en opfordring til indbyggerne om at søge i ly eller blive inden døre.

Kan bære atomvåben

Cirka 25 minutter efter, at missilaffyringen første gang blev opdaget, oplyste Japans kystvagt, at missilet var faldet ned. Det landede i Stillehavet cirka 1100 kilometer øst for Japan, rapporterer tv-kanalen FNN ifølge Reuters.

Ifølge sydkoreanske og japanske myndigheder kan der meget vel være tale om et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM). Det er Nordkoreas mest langtrækkende våben og er i stand til at bære et atomsprænghoved.

Sydkoreanske embedsmænd vurderer ifølge nyhedsbureauet Yonhap, at det ballistiske missil fejlede under testen.

Sket før

Cirka en time efter den første missilaffyring meldte Sydkoreas militær og Japans kystvagt om en anden missilaffyring fra Nordkorea. Efterfølgende berettede den japanske kystvagt om en tredje affyring.

De to sidstnævnte missiler var kortrækkende missiler.

Hændelsen finder sted, dagen efter at Nordkorea onsdag affyrede mindst 23 missiler. Blandt andet et, der landede mindre end 60 kilometer fra Sydkoreas kyst.

USA fordømmer

Det er første gang, at et missil fra Nordkorea lander så tæt på Sydkorea.

Den sydkoreanske præsident, Yoon Suk-yeol, beskrev efterfølgende missilaffyringerne som et "territorialt overgreb".

Endnu engang har Nordkorea sendt misiler afsted i retning mod Japan.
Endnu engang har Nordkorea sendt misiler afsted i retning mod Japan.

KIM JUNG-UN

Kim Jong-un er født 8. januar 1982, 1983 eller 1984. Han er nordkoreansk politiker og formand for Koreas Arbejderparti samt den tredje og yngste søn af den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il og hans kone Ko Young-hee. Siden slutningen af 2010 har Kim Jong-un været set som tronfølger til landets lederskab og efter bekendtgørelsen af hans fars død, blev han udnævnt som den "store efterfølger" af nordkoreansk stats-tv.

Han er Daejang (general) i Koreas Folkehær. Kim siges at have studeret datalogi privat i Nordkorea.

Kilde: Wikipedia

Imens fordømte USA affyringerne og kaldte dem "hensynsløse".

Powered by Labrador CMS