Rigmand og søn i forsvundet ubåd

Flere medier mener at kende identiteterne på de fem personer, der i tre døgn har været forsvundet i en ubåd

Udgivet Opdateret

Det står tirsdag tilsyneladende klart, hvem der er om bord i en turistubåd, der forsvandt på vej mod vraget af "Titanic".

Det skriver flere medier - herunder nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Ifølge OceanGate Expeditions, der har arrangeret turen, medbringer ubåden normalt en kaptajn, en ekspert og tre betalende gæster.

Far og søn er om bord

Blandt gæsterne er den pakistanske forretningsmand, Shahzada Dawood, der kommer fra en af Pakistans rigeste familier. Også hans søn Suleman er om bord i ubåden, oplyser deres familie i en udtalelse.

Der har været en omfattende redningsindsats i gang siden søndag, hvor en ubåd forsvandt på vej mod vraget af 'Titanic'.
Der har været en omfattende redningsindsats i gang siden søndag, hvor en ubåd forsvandt på vej mod vraget af "Titanic".

- Vi er meget taknemmelige for den bekymring, der bliver udvist af vores kolleger og venner, og vi ønsker, at alle beder for deres sikkerhed og samtidig giver familien fred og ro, lyder det i udtalelsen.

Væk i tre døgn

Den savnede ubåd har tirsdag været væk i omkring tre døgn. Den forsvandt søndag morgen lokal tid - søndag eftermiddag dansk tid.

Det 6,7 meter lange undervandsfartøj mistede kontakt med overfladen, cirka en time og 45 minutter efter at den var sendt afsted.

Milliardær er med

Også en britisk milliardær ved navn Hamish Harding er med i ubåden.

58-årige Harding havde inden afgang fortalt på sociale medier, at han var stolt over at skulle afsted på turen til "Titanic"-vraget.

Harding løftede på sociale medier også sløret for en af de andre personer, der menes at være ombord på ubåden.

Det drejer sig om den 77-årige franskmand Paul-Henri Nargeolet, der i årevis har beskæftiget sig med vraget. Han stod i 1987 i spidsen for den første ekspedition, der undersøgte vraget af det verdenskendte skib.

Flere medier skriver, at den femte og sidste ombordværende skulle være Stockton Rush, der leder det private firma OceanGate Expeditions.

Powered by Labrador CMS