Skal der ligge krudtfabrik her

Behovet for ammunition er vokset enormt som følge af krigen i Ukraine, siger Troels Lund Poulsen.

Udgivet Opdateret

Regeringen vil overveje, om man kan genskabe ammunitionsfabrikken ved Frederikshavn.

Det siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) efter et møde for EU-landenes forsvarsministre i Stockholm onsdag.

Her fremlagde EU's udenrigschef, Josep Borrell, en trepunktsplan for at skaffe mere ammunition til Ukraine og de halvtomme ammunitionslagre i EU. Et af punkterne er øget produktion i EU.

Der er stort behov for ammunition. Skal ammunitionsfabrikken ved Frederikshavn nu genoplives?
Der er stort behov for ammunition. Skal ammunitionsfabrikken ved Frederikshavn nu genoplives?

- Alle lande bliver nødt til at overveje, hvad man kan gøre. Derfor bliver vi i Danmark selvfølgelig også nødt til at overveje, hvad vi kan gøre, siger Troels Lund Poulsen.

Krigen skaber behov

Udmeldingen skal ifølge Troels Lund Poulsen ses i lyset af det enorme behov for ammunition, som krigen i Ukraine har skabt. Han vil nu tage spørgsmålet op med partierne bag forsvarsforliget.

- Vi har en facilitet i Frederikshavn, der indtil for få år siden har været brugt til våbenproduktion. Jeg vil sætte mig i spidsen for at undersøge, om private selskaber kan være interesseret i at etablere produktion der, siger Troels Lund Poulsen.

Er nedlagt

Han vil endnu ikke lægge sig fast på, hvordan staten kan hjælpe med at facilitere produktionen. Men han kalder det naturligt, at man i første omgang ser, om den kan genetableres i Frederikshavn i de eksisterende bygninger.

De ejes idag af det spanske selskab Expal, som har nedlagt produktionen i Danmark.

Powered by Labrador CMS