Tre små drenge druknet

Gik gennem isen på sø

Udgivet Opdateret

Tre drenge på otte, ti og elleve år er omkommet efter at være gået gennem isen på en sø i Solihull ved Birmingham i det centrale England, oplyser Sky News. 

En fjerde dreng er i kritisk tilstand, hedder det. 

Det britiske politi bekræfter oplysningerne om ulykken, som skete søndag eftermiddag i Babbs Mill Park.

Politi- og redningsfolk på stedet var dybt berørte over tragedien.
Politi- og redningsfolk på stedet var dybt berørte over tragedien.

Britiske medier rapporterer, at drengene havde fået hjertestop som følge af opholdet i det kolde vand. Natten igennem har redningsfolk været aktive på stedet.

Politiet undersøger, om der er flere omkomne på stedet.
Politiet undersøger, om der er flere omkomne på stedet.

Undersøger søen

Mandag morgen er betjente i færd med at undersøge, om der er flere omkomne.

Der har været forlydender om, at op til seks børn gik gennem isen.

Sky News oplyser, at der er videoer af drengene, som legede på isen, da den pludselig ikke kunne bære børnene.

Da politi og redning ankom til stedet, var borgere gået i gang på at redde børnene. Det lykkedes ikke at bjærge dem i tide.

Ønsker klarhed

- Bjærgningsoperationen fortsætter og søen undersøges. Vi ønsker at få fuldstændig klarhed over, hvad der skete, og vi vil se, om der er andre i søen, hedder det i en erklæring fra politiet.

Richard Stanton, som er øverste leder for West Midlands Brand- og Redningstjeneste advarer befolkningen om, at de næste dage også vil være meget kolde, men at alle - voksne som børn - bør holde sig fra åbent vand - uanset hvor tyk is, der dækker overfladen.

Storbritannien er ramt af ekstrem kulde og massive snefald, hvilket har skabt store forstyrrelser i trafikken mange steder. Det gælder både biler, tog og fly.

Isslag

  • Isslag kan være meget farligt, da det gør veje – og alle andre overflader – spejlglatte at færdes på.
  • For at isslag kan dannes, stilles der store krav til atmosfærens sammensætning. Der skal være koldt ved jordoverfladen, og varm luft skal komme ind i de højere luftlag -ind over det kolde bundlag. Med denne lagdeling af luften kan regndråber fra det varme lag falde ned gennem et koldt lag sidst i faldet mod overfladen.
  • I særlige tilfælde bliver regndråberne kølet af til underafkølede dråber på deres rejse ned gennem det kolde bundlag. I en underafkølet dråbe er vandets temperatur under nul grader, men trods det ikke frosset til is. Når disse dråber rammer jorden eller en anden overflade fryser de omgående til is, og danner et lag helt klart is på overfladen. Da dråberne falder på hele overfladen, bliver der lynhurtigt dannet et helt sammenhængende lag af klar is på hele overfladen, og så bliver det meget glat at færdes på.

Kilde: DMI

Powered by Labrador CMS