Trump kommer tættere på

I Nevada havde Trump ingen reel konkurrence, og på Jomfruøerne fik han knap tre fjerdedele af stemmerne

Udgivet Opdateret

Donald Trumps sejre i Nevada og Jomfruøerne

Donald Trump vandt Republikanske caucus i Nevada og på Jomfruøerne, hvilket styrker hans position som præsidentkandidat.

Trump sikrede alle 26 delegerede i Nevada og vandt 74 procent af stemmerne på Jomfruøerne, hvor Nikki Haley blev hans primære udfordrer.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

USA's tidligere præsident Donald Trump har vundet de Republikanske caucus i både Nevada og det amerikanske territorium Jomfruøerne torsdag.

Dermed er han endnu et skridt tættere på at blive sit partis kandidat til præsidentvalget til november.

Trump var den eneste kandidat af betydning i Nevadas caucus og står til at vinde alle 26 delegerede i delstaten, efter at analyseinstituttet Edison Research torsdag aften amerikansk tid har forudsagt, at han vinder caucusset i delstaten.

Vandt også Jomfruøerne

Tidligere torsdag vandt Trump ubesværet caucusset på Jomfruøerne, hvor der var fire delegerede på højkant.

Den tidligere præsident fik 182 stemmer - svarende til 74 procent af de 246 afgivne stemmer. Tidligere FN-ambassadør Nikki Haley, der er den eneste reelle udfordrer til Trump, fik 64 stemmer.

Led ydmygende nederlag

Caucusset i Nevada, der er arrangeret af den Trump-venlige afdeling af Det Republikanske Parti i delstaten, fandt sted blot to dage efter et primærvalg, hvor Haley led et ydmygende nederlag.

Haley var den eneste kandidat af betydning på stemmesedlen torsdag, men hun blev stadig besejret, efter at titusindvis af Trump-støttere mødte op og skrev "ingen af kandidaterne" på deres stemmesedler.

Der stod "ingen af kandidaterne" på 63 procent af stemmesedlerne, mens 30 procent stemte på Haley.

Powered by Labrador CMS