Vil give Trump mundkurv på

Trump har tidligere hævdet, at FBI havde bemyndigelse til at snigmyrde ham under en ransagning i Mar-a-Lago

Udgivet Opdateret

Donald Trumps Dokumentsag

Specialanklager Jack Smith har anmodet en dommer om at begrænse Trumps udtalelser, som kan true retshåndhævelsen.

Under en ransagning i Trumps Mar-a-Lago-residens fandt FBI 13.000 dokumenter, herunder tophemmelige oplysninger om USA's atomprogram.

Trump har fejlagtigt påstået, at FBI havde tilladelse til at snigmyrde ham, hvilket ifølge Smith sætter retshåndhævende i fare og truer sagens integritet.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Anklagemyndigheden i Donald Trumps dokumentsag har bedt sagens dommer forhindre den tidligere præsident i at komme med udtalelser, der kan udgøre en fare for retshåndhævelsen.

Det skriver Reuters på baggrund af et retsdokument.

Specialanklager Jack Smith begrunder anmodningen med, at Trump for nylig skal være kommet med "adskillige bevidst falske og provokerende udtalelser, som fordrejer de omstændigheder, som FBI planlagde og gennemførte ransagningen i Mar-a-Lago på."

Famdt 13.000 dokumenter

FBI-agenter foretog i 2022 en ransagning i Trumps bolig i Mar-a-Lago i Florida.

Her fandt de 13.000 dokumenter, som stod stablet i kasser i boligen. 

Blandt dem var tophemmelige dokumenter, som indeholder informationer om det amerikansk atomprogram og nationale sikkerhedsbrister.

Bemyndigelse til at snigmyrde ham

Jack Smith henviser i retsdokumentet blandt andet til, at Trump i beskeder til præsidentkandidatens kampagnehold har hævdet, at FBI havde fået bemyndigelse til at snigmyrde ham under ransagningen.

- Trumps gentagne, forkerte fremstilling af sagens fakta har bragt de retshåndhævede myndigheder, der er involveret i efterforskningen og retssagen, i fare. Det truer sagens integritet, skriver specialanklageren.

Powered by Labrador CMS