Kendt kvinde trak helt vildt

Der blev solgt over 10 millioner biografbilletter sidste år

Udgivet Opdateret

I Danmark er der blevet solgt 10.032.151 biografbilletter i 2023.

Det oplyser brancheforeningerne Foreningen af filmdistributører i Danmark (Fafid) og Danske Biografer (DB) i en pressemeddelelse.

Komediefilmen "Barbie" og det historiske drama "Oppenheimer" har til sammen tegnet sig for over 1,1 million af de solgte billetter.

Mia Wagner så ’Barbie’ sammen med søsteren.

Ikke set det komme

- Jeg tror ikke, at der er nogen i biografverdenen, som havde set det komme, siger Michael Valentin, som er direktør for Danske Biografer.

På listen over de mest populære film i de danske biografer i 2023 er de danske film "Meter i sekundet", "Når befrielsen kommer", "Bastarden" med Mads Mikkelsen og "Kysset".

De fire film har sammenlagt solgt 1,1 millioner billetter i danske biografer.

I 2019 - før coronapandemien ramte Danmark - blev der solgt over 13 millioner biografbilletter.

Rammer med forsinkelse

Ifølge Michael Valentin forventer man, at der vil blive solgt omkring 10 millioner biografbilletter i 2024 - ligesom i de to forrige år.

- Da biograferne og hele verden var lukket helt ned, var det filmproduktionerne også. Det rammer os først nu med forsinkelse, så det er en hale, som coronaen trækker efter sig.

MADS MIKKELSEN

Mads Dittmann Mikkelsen R. er en dansk skuespiller. Efter endt uddannelse fra Aarhus Teaterskole i 1996 fik han sit nationale gennembrud med filmen Pusher, og han har siden medvirket i flere danske tv- og filmproduktioner såsom Blinkende lygter, Rejseholdet, En kongelig affære, Jagten, Druk og Retfærdighedens ryttere.

Kilde: Wikipedia

Michael Valentin regner med, at antallet af solgte biografbilletter vil stige i 2025 og 2026, hvor der ventes at være flere store filmtitler i biograferne.

Powered by Labrador CMS