Margrethe er SÅ klar

Selv om der er en ny konge i landet, så deltager dronning Margrethe stadig i officielle begivenheder

Udgivet Opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Dronning Margrethe deltager i officiel indvielse af Prins Henriks Skole den 7. februar, hendes første opgave uden for tronskiftet siden 14. januar.

Prins Henriks Skole, tidligere kendt som 'Lycée Français de Copenhague', er en privatskole grundlagt i 1954 og opkaldt efter Prins Henrik i 1980'erne.

Skolen flyttede til nye lokaler på Rolighedsvej, Frederiksberg, og åbnede 1. november, men den officielle indvielse finder sted med dronningens deltagelse.

Dronningen vil blive modtaget af elever, der danner en 'menneskelig flagallé', som en del af velkomstceremonien ved indvielsen.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Dronning Margrethe har nok trukket sig fra tronen og overladt opgaverne til sin søn kong Frederik. Men hun er ikke helt ude af søgelyset.

Hun deltager den 7. februar i sin første opgave, der ikke har relevans til tronskiftet, siden 14. januar.

Står stille

Det viser kongehusets kalender, hvor det fremgår, at dronning Margrethe deltager i den officielle indvielse af den nye Prins Henriks Skole på Frederiksberg.

Indtil den 7. februar står det stille i kongehusets kalender for dronning Margrethe. 

Hun har dog allerede været at se i det danske landskab siden tronskiftet 14. januar.

Var med til fejring

Her har hun blandt andet deltaget ved siden af sin søn til tronskiftebegivenheder i Folketinget og til tronskiftefejring i Aarhus.

Bolette Wulff, der er vicerektor på Prins Henriks Skole, ser frem til dronning Margrethes besøg i februar.

Modtaget af elever

Den nye skole, der er rykket fra Frederiksberg Allé til Rolighedsvej på Frederiksberg, åbnede 1. november, men det er først i februar, hvor dronningen deltager, at der er officiel indvielse.

Dronning Margrethe til festgudstjenesten i anledning af tronskiftet i Aarhus Domkirke søndag den 21. januar. (Arkivfoto).

Vicerektoren fortæller, at dronningen vil blive modtaget af flere af eleverne stående på række over for hinanden med flag i hånden og dermed udgøre en form for menneskelig flagallé.

Opkaldt efter prinsgemalen

Skolen, der også kaldes den franske skole, er en privatskole fra 1954. I slutningen af 80'erne indvilgede dronningens mand, Prins Henrik, at skolen blev opkaldt efter ham.

Den skiftede navn fra sit franske "Lycée Français de Copenhague".

Prinsgemalen var ud over inspiration til navnet også officiel protektor for skolen.

Powered by Labrador CMS