Sofie Linde taler ud om ny tjans

- Det tænder mig ret meget at gøre noget, bare fordi det er skægt, lyder det fra Sofie Linde, som er klar til sit første værtsjob efter exittet fra "X Factor"

Udgivet Opdateret

KORT RESUME AF ARTIKLEN

Sofie Linde bliver dommer i den danske debutudgave af underholdningsprogrammet 'Lol: Den der ler sidst', som får premiere på Prime Video den 29. december.

I programmet dyster ti danske entertainere mod hinanden om at holde masken. De skal forsøge at få hinanden til at grine, men selv undgå at trække på smilebåndet.

Sofie Linde har tidligere været vært på 'X Factor' i otte sæsoner. Hun sluttede med en positiv følelse og er nu klar til nye udfordringer.

Hun debuterede som tv-vært i 2009 og har siden været vært på flere populære programmer, herunder 'SommerSummarum', MGP og 'X Factor'.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Efter at have holdt styr på dommerne i "X Factor" otte sæsoner i streg bliver Sofie Linde nu selv dommer.

Hendes første job efter exittet er på den danske debutudgave af det verdensomspændende underholdningsprogram "Lol: Den der ler sidst", som får premiere på streamingtjenesten Prime Video den 29. december.

Har lavet mange ting

- Jeg har lavet mange ting de seneste år, hvor der har været store følelser på spil - så det tænder mig ret meget nu at gøre noget, bare fordi det er skægt, lyder det fra Sofie Linde.

I programmet dyster ti danske entertainere, heriblandt Martin Brygmann, Søs Egelind og Nikolaj Stokholm, mod hinanden om at holde masken. De skal forsøge at få hinanden til at grine, men selv undgå at trække på smilebåndet, og det er Sofie Lindes opgave at holde nøje øje med mundvigene.

Ville aldrig blive inviteret

Den, der ler sidst, og får basket de andre af banen vinder ud over titlen og æren en pose penge til en velgørenhedsorganisation.

- Det er et af de programmer, jeg ville være vildt dårlig i som deltager. Jeg er jo heller ikke komiker på nogen som helst måde, så jeg ville heller aldrig få en invitation. Så hvis jeg skulle møve mig ind på nogen som helst måde, skulle det være som vært, konstaterer Sofie Linde og fortsætter:

- Jeg har set den australske og den canadiske udgave flere gange og har altid elsket det. Og så hørte jeg på vandrørene, at der var snak om en dansk udgave. Så jeg har selv kradset lidt på døren for at få lov til at røre ved det, fortæller den 34-årige tv-vært.

En fed følelse

Kalenderen stod åben, efter at hun i foråret udråbte den seneste vinder af "X Factor".

Hun debuterede som vært på programmet i 2015 og har siden sæson efter sæson stået i spidsen for det uhyre populære program frem til sin svanesang i år.

- Jeg har vitterligt trukket stikket på noget, jeg elsker. Jeg sluttede med sådan en fed følelse. Det var så fed en sæson, og det har været så sjovt. Og tænk sig en afsked, jeg fik ... Det var jeg meget rørt over i meget lang tid ... Og så gik jeg ud og anede ikke, hvad der skulle ske, fortæller Sofie Linde.

Vil gøre noget sjovt

- Heldigvis opdagede jeg, at der var noget at lave til mig. Men jeg havde lidt sværere ved at finde ud af, hvad det var for en følelse, som jeg bare regnede med ville være der lige med det samme, siger hun og fortsætter:

- Det er en øvelse for mig at stå med brystkassen åben, tage imod og så mærke efter, hver gang der er kommet tilbud om noget at lave. Og så besluttede jeg mig for: "Nu gør vi noget sjovt. Nu går vi dén her vej". For alle ville regne med, at jeg gik en anden vej.

Debut i 2009

Næste år kan Sofie Linde markere 15-års jubilæum som vært.

Hun debuterede på skærmen i 2009 på sommerprogrammerne "SommerSummarum" efter at være blevet headhuntet til DR, der havde gemt en casting, hun havde sendt som 14-årig.

Siden blev hun også vært på børnenes melodigrandprix, MGP, og fik senere sit helt eget selvbetitlede show på DR Ultra.

Året efter landede hun værtstjansen på "X Factor".

Fint på papiret

Da DR droppede "X Factor" i 2018, og TV 2 købte rettighederne, sagde Sofie Linde sit faste job op og fulgte med. Siden har hun været freelancer, men "X Factor" har været et fast holdepunkt.

Men nu har hun givet stafetten videre til Maria Fantino.

- Jeg er inde i en periode i mit liv, hvor jeg har lyst til bare at lægge mig bredt ud, siger Sofie Linde og fortsætter:

- Jeg har gjort mange af de samme dejlige ting. Men når man lægger en stopklods ud, har jeg også lovet mig selv at afsøge alle eventyr, der måtte komme min vej, uden at være sådan: "Det vil være fint på papiret, det her, det ville måske være taktisk smart", eller "er det godt for min karriere?". Det skal være motiveret af mavefornemmelsen og af de sjove opgaver.

I opbrud nu

Så planen er egentlig ikke at have en forkromet plan.

Men - som hun beskriver det - stå med brystkassen åben, tage imod og så mærke efter.

- Da jeg startede med at lave tv, havde man et hus. Det er ligesom i opbrud nu. Vi begynder at lave tv på en anderledes måde. Der er streaming, og folk fravælger flow-tv. Det synes jeg, er ret spændende som vært, at der er en åbning til, at man kan gå med de sjove ting - uden at skulle tænke over ens store mor og far, siger hun og fortsætter:

Skal afsøge eventyr

- Jeg skal bare prøve en masse forskellige ting. Jeg skal ud at møde nye mennesker. Jeg skal afsøge eventyret. Og så siger jeg ja til alt det sjove, der kommer min vej, hvor jeg måske før har sagt rigtig meget nej. Det synes jeg, er ret spændende.

"Lol: Den der ler sidst" får premiere på Prime Video 29. december.

Powered by Labrador CMS