Succesforfatter springer ud som radiovært

Tine Høeg forener forfatterskabet med tjansen som radiovært, når hun slutter sig til Line Knutzon og Torben Sangild på Radio 4's program "Notesbogen"

Forfatter Tine Høegs notesbog bliver fremover omdrejningspunkt, når hun begynder som radiovært på Radio 4's søndagsprogram "Notesbogen". (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Tine Høeg som ny radiovært på Radio4

Tine Høeg debuterede som forfatter i 2017 med romanen 'Nye rejsende', som indbragte hende Bogforums Debutantpris.

Fra 4. februar 2023 bliver Tine Høeg vært på Radio4's program 'Notesbogen', hvor hun vil udforske sprog, følelser, samfund og kultur.

I 'Notesbogen' vil Tine Høeg sammen med Line Knutzon og Torben Sangild diskutere emner fra deres personlige notesbøger med forskellige gæster.

Tine Høeg overtager værtsrollen fra Kaspar Colling Nielsen og ser frem til at kombinere skrivning med samtaler som radiovært.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Succesforfatteren Tine Høeg skal fra 4. februar prøve kræfter med radioformatet, når hun indtager rollen som vært på Radio4's søndagsprogram "Notesbogen".

Det afslører kanalen i en pressemeddelelse.

Der var ikke nogen tvivl i Tine Høeg om, hvorvidt hun skulle takke ja, da hun blev tilbudt jobbet.

- Det bliver pissesjovt, og jeg glæder mig til at dykke ned i en blanding af sprog, følelser, samfund og kultur i mine programmer, siger den kendte forfatter i pressemeddelelsen.

I radioprogrammet forener de tre værter, der foruden Tine Høeg omfatter dramatiker Line Knutzon og kulturskribent Torben Sangild, det skrevne ord med det talte.

Udgangspunktet er den notesbog, der for Tine Høeg og hendes medværter rummer al deres undren og iagttagelser om verden.

På skift tager de lytterne igennem notesbøgerne og vender indholdet med en gæst, der kan gøre dem klogere på de emner, der fylder på siderne.

Grimme følelser i mennesker

I Tine Høegs notesbog finder man skriblerier om, hvad det vil sige at være voksen, om skolesystemets manglende anerkendelse af anarki og om de grimme følelser i mennesker.

Hendes første udsendelse handler om frygt og gys, og hvorfor man som voksen stadig kan være bange for mørket.

Hun taler med forsker i rekreativ frygt Mathias Clasen, der giver bud på, hvordan hun kommer af med sin frygt for mørket, og hvorfor det er vigtigt, at forældre udsætter børn for gys.

- Jeg elsker at skrive, men jeg elsker også at samtale. Jeg tror, det bliver en vidunderlig cocktail for mig at få lov at kombinere det ensomme arbejde ved skrivebordet med det mere udadvendte arbejde som radiovært, siger Tine Høeg i pressemeddelelsen.

Tager over efter Kasper Colling Nielsen

Tine Høeg overtager værtsrollen fra forfatter Kaspar Colling Nielsen, der har taget skiftet til DR som vært på P1-programmet "Udsyn".

Det var med romanen "Nye rejsende", at Tine Høeg i 2017 debuterede. Samme bog modtog hun også Bogforums Debutantpris for.

Efterfølgende udgav hun romanen "Tour de Chambre" i 2020, mens hendes seneste værk, "Sult", udkom i 2022.

Powered by Labrador CMS