Banker alle eksperter

Google udruller ny sprogmodel, som den kalder største fremskridt for kunstig intelligens i Googles regi

Udgivet Opdateret

Den hidtil mest avancerede og intelligente sprogmodel fra Googles hånd er onsdag begyndt at blive rullet ud i en række af virksomhedens produkter.

Det skriver Google i en pressemeddelelse, hvor techgiganten kalder den nye sprogmodel Gemini for det hidtil største fremskridt inden for kunstig intelligens i virksomhedens regi.

I 170 lande

Gemini lanceres i Googles gratis chatbot Bard i mere end 170 lande. I første omgang ikke i Danmark og resten af EU, men det følger inden længe, skriver Google.

Gemini lanceres i Googles gratis chatbot Bard i mere end 170 lande. I første omgang ikke i Danmark og resten af EU, men det følger inden længe, skriver Google. (Arkivfoto).

Ifølge virksomheden selv er Gemini den første model indenfor kunstig intelligens, der kan slå menneskelige eksperter i en række af intelligenstests, skriver nyhedsbureauet dpa.

Gennemtrænet

Den nye model er fra start trænet på materiale, der både dækker tekst, billeder, lyd, video og kode. Det gør den bedre og hurtigere end Googles tidligere modeller til at forstå, opsummere og kombinere forskellige typer af information.

Det gør den eksempelvis særlig kvalificeret og oplagt til at hjælpe til med en fysikopgave, skriver Google.

Styrker position

Med Gemini og chatbotten Bard styrker Google sin position i kapløbet om udviklingen af kunstig intelligens, hvor særligt ChatGPT-ejer OpenAI har været at finde i front.

Udrulningen af Gemini vil ske over flere gange, hvor den mest avancerede version af modellen vil blive integreret i Bard tidligt næste år.

Gemini vil konkret fremover forbedre flere af Googles produkter - herunder søgemaskinen, der bliver brugt af milliarder af mennesker verden over.

Motoren forbedres

Kunstig intelligens er allerede integreret i de fleste af Google tjenester. Og når den underliggende sprogmodel - motoren - forbedres, påvirker det derfor den måde, som mennesker søger og interagerer med information på verden over, skriver Google.

Powered by Labrador CMS