Streamingtjeneste i vild nedtur

Viaplay annoncerede mandag, at man udskyder offentliggørelse af næste kvartalsregnskab. Aktien dykker tirsdag

Udgivet Opdateret

Viaplays langvarige nedtur på aktiemarkedet fortsætter tirsdag, hvor aktien falder mere end 17 procent.

Reaktionen fra aktionærerne kommer, efter at koncernen mandag udskød offentliggørelsen af det kommende kvartalsregnskab.

Resultaterne, som oprindeligt skulle have været offentliggjort tirsdag, bliver i stedet offentliggjort senest 29. november, skrev Viaplay.

I økonomiske vanskeligheder

Koncernens aktie er siden årsskiftet faldet knap 90 procent.

Det skyldes blandt andet, at det i juni blev kendt, at Viaplay befinder sig i økonomiske vanskeligheder.

Her nedjusterede koncernen sine forventninger til resten af året. Det skete blandt andet som følge af en nedgang i annonceindtægter.

Viaplay har økonomiske udfordringer, fordi faste omkostninger til indhold ikke modsvares af tilstrækkelig vækst eller besparelser. (Arkivfoto).

Væsentligt svagere

I samme omgang stoppede den daværende topchef, Anders Jensen. Siden har Jørgen Madsen Lindemann stået i spidsen for den nordiske mediekoncern.

I juli måtte Jørgen Madsen Lindemann dog konstatere, at de økonomiske fremtidsudsigter for Viaplay var "væsentligt svagere" end først antaget. Derfor blev forventningerne til året sløjfet helt.

I første halvdel af 2023 havde Viaplay et nettounderskud på 6,2 milliarder svenske kroner, på det tidspunkt svarende til omkring 4 milliarder danske kroner.

Har skåret 30 procent af bemandingen

Ifølge selskabet er det især faste omkostninger til indhold, der ikke modsvares af tilstrækkelig vækst eller besparelser. Det betyder, at selskabet taber penge.

Siden juli har Viaplay skåret mere end 30 procent af de ansatte fra.

Foruden en udskydelse af regnskabets offentliggørelse blev det mandag annonceret, at et potentielt salg af koncernens aktiviteter drøftes.

Drøftelserne finder sted med tre af de største aktionærer.

VIAPLAY

Viaplay er en streamingtjeneste grundlagt af Nordic Entertainment Group som udbyder film, serier og sport on-demand. Tjenesten er tilgængelig i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Island, Estland, Letland, Litauen, Polen, Holland, Storbritannien, USA, Canada, Østrig, Tyskland og Schweiz.

Powered by Labrador CMS