200 soldater øver sig på russisk invasion på Bornholm

Under en russisk invasion skal Bornholms soldater kunne angribe objekter som droner, siger hjemmeværnschef

Udgivet Opdateret

I weekenden øver over 200 soldater sig på at forsvare Bornholm i tilfælde af en russisk invasion.

Det skriver DR.

Øvelsen er 48 timer lang og markerer Bornholms forsvarsopgaver efter Ruslands invasion af Ukraine, siger chef for Det Bornholmske Hjemmeværn (DBH) Ulrik Skytte til mediet.

- Vi skal kunne kæmpe

- Vi ser et trusselsbillede, hvor Rusland er mere aggressiv. Vi skal kunne kæmpe, vi skal kunne lave baghold, angribe objekter, som for eksempel droner, siger han.

Deltagerne består af frivillige fra Det Bornholmske Hjemmeværn, værnepligtige fra Almegårds Kaserne og hjemmeværnssoldater fra Sverige.

Efter Ruslands invasion af Ukraine har DBH's opgaver vokset sig større end bevogtning af vital infrastruktur.

Skydning med løs ammunition

Derfor skal de professionelle soldaters forsvarsopgave løses med frivillige fra "et meget robust hjemmeværn", siger Ulrik Skytte til mediet.

Bornholms placering i Østersøen er det østligste punkt i Danmark. Det ligger cirka lige så langt fra Kaliningrad i Rusland, som det ligger fra Ringkøbing i Vestjylland.

På øvelsen skal deltagerne bevæge sig rundt på Bornholm i to hold og forestille sig, at de styrer droner, som det modsatte hold skal observere.

Der vil finde skydning sted med løs ammunition og lys.

Alle på Sjælland og Bornholm

Øvelsen foregår blandt andet i områderne Østerlarsker Plantage, Rø Plantage, Vestermarie Plantage, Vestre Indlæg, Nyker Plantage, Bornholms Lufthavn og havnene i Tejn og Rønne.

Alle værn på Sjælland og Bornholm har øvelser i denne weekend.

Både svenske og bornholmske hjemmeværnssoldater samt værnepligtige fra Almegårds Kaserne forbereder sig i disse timer på en russisk invasion i form af en øvelse på Bornholm. (Arkivfoto).
Både svenske og bornholmske hjemmeværnssoldater samt værnepligtige fra Almegårds Kaserne forbereder sig i disse timer på en russisk invasion i form af en øvelse på Bornholm. (Arkivfoto).

FORSVARET

Forsvaret håndhæver Danmarks og Rigsfællesskabets suverænitet og er en del af samfundets samlede beredskab. Forsvaret bidrager til international konfliktforebyggelse og deltager i fredsbevarende og fredsskabende indsatser, når Folketinget beslutter at anvende militær ekspertise og kapacitet.

Kilde: Forsvaret.dk
Powered by Labrador CMS