Advarsel: Disse chips er livsfarlige

Unge udfordrer på TikTok hinanden til at spise chiliproduktet Hot Chip Challenge, som kan være livstruende

Udgivet Opdateret

Det kan være decideret livsfarligt at sætte tænderne i tortillachips af mærket Hot Chip Challenge, som er blevet populære blandt børn og unge.

Sådan lyder advarslen fra Fødevarestyrelsen, der i et opslag på det sociale medie X gør opmærksom på risikoen ved produktet.

Verdens stærkeste

Chips af mærket Hot Chip Challenge er krydret med en af verdens stærkeste chilier. På det sociale medie TikTok udfordrer børn og unge hinanden til at spise de meget stærke chips.

Det kan være livsfarligt at spise de stærke chips.

Men bare én tortillachip af den pågældende type kan være sundhedsskadelig, advarer Fødevarestyrelsen.

Sælges i Danmark

De skadelige effekter ved at spise meget stærk chili eller chiliprodukter kan være irritation af slimhinder, kvalme, opkastning og voldsomt forhøjet blodtryk, som i værste fald kan være livstruende.

- Har dit barn spist stærk chili uden akutte forgiftningssymptomer, er der dog ingen grund til bekymring, skriver styrelsen.

Hot Chip Challenge-chips sælges i pakker med én tortillachip i Danmark og andre EU-lande.

Flere forgiftet

I Tyskland er der ser flere eksempler på forgiftning hos børn og unge, som har spist produktet, oplyser Fødevarestyrelsen.

Hvis man får akutte symptomer på forgiftning efter at have spist Hot Chip Challenge-chips eller lignende chiliprodukter, opfordrer Fødevarestyrelsen til, at man kontakter Giftlinjen.

Powered by Labrador CMS