Afslører: Så vildt var valgdramaet

De Radikale fik tilbudt borgmesterposten i Kolding, men takkede nej. - Vi vil ikke have præsidenter i Kolding, siger spidskandidat

Hverken Villy Søvndal (SF) eller Eva Kjer (V) endte med borgmesterposten i Kolding efter en dramatisk valgaften i tirsdags.
Hverken Villy Søvndal (SF) eller Eva Kjer (V) endte med borgmesterposten i Kolding efter en dramatisk valgaften i tirsdags.

Citathistorie: Kommunen.dk

Den måske mest omdiskuterede valgkamp fandt sted i Kolding med det såkaldte "præsidentvalg" mellem Villy Søvndal (SF) og Eva Kjer Hansen (V).

Som bekendt endte det med hverken eller, men i stedet De Konservatives Knud Erik Langhoff, som kunne samle et flertal bag sig. Det kunne dog være endt anderledes.

Da det gik op for Eva Kjer Hansen og Venstre, at De Konservative var gået over til den anden side, forsøgte Venstre at forpurre planen ved at gøre De Radikales spidskandidat Merete Due Paarup til borgmester. 

- Venstre var desperate for at komme tilbage i kampen, og de tilbød os derfor borgmesterposten, hvis vi sprang over til dem og DF, fortæller Merete Due Paarup til Kommunen.dk.

Takkede nej

Merete Due Paarup takkede nej til tilbuddet.

Delvist fordi hun forventede, at posten hurtigt kunne blive vristet fra dem igen, men også fordi det gik imod deres kampagne: 
- Vi har været meget klare om, at vi ikke støttede Eva Kjer, så det ville være at pisse på vælgerne, hvis vi skulle springe over til Venstre og DF. Det er borgmesterkæden simpelthen ikke værd. 

Eva Kjer Hansen ønsker ikke at kommentere Merete Due Paarups udlægning af forløbet, skriver Kommunen.dk

Powered by Labrador CMS