Amerikansk militær skader 60 biler på Esbjerg Havn

Militærhelikoptere har i forsommeren skadet en række nye biler, der holdt på havnen i Esbjerg

Udgivet Opdateret

Det amerikanske militær har været skyld i, at omkring 60 nye, indpakkede biler fra fabrikanter som Mercedes-Benz, Jeep og Polestar er blevet beskadiget.

Det skete i forsommeren i forbindelse med en losseoperation, hvor militært isenkram afleveres på havnen af store skibe. Det skriver Berlingske.

- Det var det amerikanske militær. Det var nogle af deres helikoptere, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen, der ikke ved, om et erstatningskrav er sendt til USA.

Foruden import af biler bruges Esbjerg Havn også af blandt andet Nato og det amerikanske militær.

Skadet af stenslag

Knap 40.000 biler lander hvert år i den store havn, inden de sendes videre ud til forhandlere i hele Danmark.

Det amerikanske militær sender udstyr til Esbjerg Havn, som sendes videre til Østeuropa. Når helikopterne er med på skibene, klargøres de, hvorefter de flyver videre.

Eksempelvis amerikanske Apache helikoptere aflastes i Esbjerg Havn, som udvides for at skabe bedre plads til militære operationer og aflastning af materiel. Skibet "ARC Endurance" havde 44 amerikanske Apache helikoptere med i lasten i august 2022.

Bilerne blev ifølge Berlingskes oplysninger skadet af stenslag fra militærhelikoptere, da bilerne var parkeret i en stor vognpark.

Overfløj vognpark

Forsvarskommandoen bekræfter, at der er kommet en henvendelse fra et forsikringsselskab, som drejer sig om skader på omkring 60 biler.

- Skaden skulle være opstået som led i en øvelse på Esbjerg Havn, hvorunder helikoptere fra en af vores samarbejdspartnere har overfløjet bilforhandlerens vognpark, lyder det i et skriftligt svar ifølge avisen.

De mest værdifulde bilmærker

  1. Toyota
  2. Mercedes-Benz
  3. BMW
  4. Honda
  5. Ford
  6. Hyundai
  7. Nissan
  8. Volkswagen
  9. Audi
  10. Porsche

Kilde: Bilmagasinet og Interbrand.

Forsvarskommandoen skriver, at den ikke kan oplyse nærmere om skadernes omfang eller om hvem, der har erstatningsansvaret.

Powered by Labrador CMS