Arbejdstilsynet giver kommune påbud: Grov og sjofel tone

Der er store problemer med arbejdsmiljøet i kommunal afdeling, hvor der tilsyneladende har været krænkende adfærd i årevis. Det skal stoppe, kræver Arbejdstilsynet

Udgivet Opdateret

Citathistorie: sn.dk

Grov og sjofel tone, krænkelser og bagtalelse, som risikerer at gøre de ansatte syge, er tilsyneladende noget nær hverdagskost i Ringsted Kommunes Vej og Park-afdeling.

Det fremgår af et påbud fra Arbejdstilsynet, som Sjællandske Nyheder har fået aktindsigt i.

Arbejdstilsynet vurderer blandt andet, at de ansatte i Vej og Park er udsat for en “sikkerheds- og sundhedsmæssig risiko,” og at “utilstrækkelig forebyggelse af problemer med krænkende handlinger øger ansattes risiko for at få stress og stressrelaterede sygomme som fx angst, depression og hjertekarsygdomme”.

Giftigt arbejdsmiljø

Derfor kræver instansen, at Ringsted Kommune får styr på det giftige arbejdsmiljø i afdelingen, som tæller 27 medarbejdere og holder til på Bragesvej i Ringsted, skriver Sjællandske Nyheder.

På chefgangene i kommunen har man i længere tid kendt til den krænkende adfærd blandt medarbejderne, men det er ikke lykkedes at få dem løst. Nu er det så endt med et påbud.

– Det er meget alvorlig at få et påbud, og at der er krænkende handlinger. Det kan vi ikke have, siger Ivar Sande til Sjællandske Nyheder.

Han er centerchef for Vej- og Ejendomscentret, som Vej og Park hører under.

Powered by Labrador CMS