Badeforbud i forurenet fjord

Syd- og Sønderjyllands Politi og Sønderborg Kommune fraråder badning i Augustenborg Fjord efter fabriksbrand

Det vides endnu ikke hvor forurenet fjorden er blevet efter vandet er strømmet ud.
Det vides endnu ikke hvor forurenet fjorden er blevet efter vandet er strømmet ud.
Udgivet Opdateret

Det er slut med at bade i Augustenborg Fjord - i hvert fald lige foreløbig.

Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sønderborg Kommune fraråder nemlig al badning i fjorden efter der onsdag opstod brand på virksomheden Omnicon på Stødagervej i Sønderborg.

I forbindelse med slukningen af branden er der sket en forurening i den nærliggende Ulkebøldam.

Oliesyre er kommet i slukningsvandet og det er endt i Ulkebøldam. Den ligger tæt på Augustenborg Fjord, hvor vandet fra dammen løber ud.

Svært at kontrollere

Den megen regn, der de seneste dage har væltet ned over Danamark, har gjort det meget svært at få kontrol over vandet, og selv om der ifølge Sønderborg Kommune er gjort en stor indsats for at stoppe forureningen ved at sætte flydespærre ud blandt ved udløbet fra Ulkebøldam og til Augustenborg Fjord, så er en lille del af forureningen fra Ulkebøldam nået ud i Augustenborg Fjord.

Syd- og Sønderjyllands Politi og Sønderborg Kommune skal på den baggrund anbefale borgerne, at de ind til videre ikke bader i fjorden.

Kender endnu ikke forurening

Det er endnu for tidligt at sige mere om, hvor meget der er sluppet ud gennem afspærringerne.

Myndighederne er ved at danne sig et overblik over, hvor kraftig forureningen er samt indsatsen i forhold til miljøgenopretning. Og myndighederne vil meddele yderligere hurtigst muligt.

Har man badet i fjorden siden branden, og oplever man symptomer på ubehag, opfordrer myndighederne til, at man søger egen læge.

Powered by Labrador CMS