-Betonklodser kan tyde på terror

En 33-årig mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre, og nu er der sat betonklodser op i Frederiksgade i Aarhus. Men politiet vil intet sige om sagen

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Går man igennem den nederste del af Frederiksgade i Aarhus, vil man kunne se, at der nu er sat betonklodser og blomsterkummer op.

Politiet vil ikke be- eller afkræfte nogen sammenhæng, men klodserne er blevet sat op, efter at der sent mandag aften pløjede en Mercedes gennem gaden mod flere grupper af mennesker, som måtte springe for at undvige den.

- Vi har ingen kommentarer, så det kan jeg ikke sige noget om, lyder det lørdag morgen fra vagtchefen hos Østjyllands Politi til TV2 Østjylland.

Dobbeltlukkede døre

Den 33-årige chauffør blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre. 

Derfor har det ikke været muligt at få noget at vide om sigtelsen.

- Når der er dobbeltlukkede døre, er det alvorligt.

Fredag blev der sat betonklodser op i Frederiksgade i Aarhus.
Fredag blev der sat betonklodser op i Frederiksgade i Aarhus.

Sådan lyder vurderingen fra Jens Møller, der er tidligere vicepolitiinspektør og drabschef i Københavns Politi, overfor TV2 Østjylland.

- Der er fortilfælde med sager fra Nice, Berlin og Stockholm, hvor terror er sket med køretøjer. Og de nye betonklodser kunne tyde på, at det er det, der har været forsøgt på her, siger Jens Møller til TV2 Østjylland.

- De kan dog også være blevet sat op, fordi man nu er blevet bevidst om, at det er et potentielt sted for den slags hændelser.

Intet slipper ud

Det er anklagemyndigheden, der beder om dobbeltlukkede døre for at holde kortene tæt til kroppen.

- Normalt ved et retsmøde kan medierne se den sigtede sidde i retten og høre sigtelsen. Men når dørene er dobbeltlukkede, er der ingen anden information at hente end tidspunktet for hændelsen, forklarer Jens Møller.

Østjyllands Politi vil heller ikke kommentere på det generelle trusselsniveau i Aarhus.

- Når politiet helt afviser at svare på, hvorvidt der er en generel trussel, er det ofte, fordi man ikke tør afvise det blankt, hvis der så skulle ske noget, for trusselsniveauet er generelt højt i Danmark. Omvendt vil man som udgangspunkt dog advare, hvis der er en meget konkret trussel, siger Jens Møller.

Fredag blev der sat betonklodser op i Frederiksgade i Aarhus.
Fredag blev der sat betonklodser op i Frederiksgade i Aarhus.

Den 33-årige blev varetægtsfængslet i fire uger, og politiet hører fortsat gerne fra vidner til episoden. Han blev pågrebet, efter at han selv havde ringet efter vejhjælp, da han var i et solouheld.

- Når den 33-årige mand bliver varetægtsfængslet, er det, fordi dommeren har fundet en begrundet mistanke for, at han kan være skyldig i sigtelsen. Og at han på fri fod enten ville kunne skade efterforskningen eller igen begå noget kriminelt, siger Jens Møller.

Politiet har generelt været meget fåmælt omkring sagen og kun nævnt den med få linjer i døgnrapporten. Den tidligere drabschef vurderer, at der kan komme mere ud til offentligheden om cirka tre uger efter fristforlængelsen, men at det kan tage alt fra fire måneder til et års tid, før der ligger et anklageskrift.

Powered by Labrador CMS