Bliver dyrere og smager dårligere

Vi går en trist fremtid i møde

Udgivet

Øl-elskere i Europa over går en mørk tid i møde.

For klimakrisen kommer nu også til at påvirke de gyldne dråber.

Og det er i en decideret negativ retning.

For i fremtiden vil den globale opvarmning betyde, at der bliver høstet mindre humle, og kvaliteten af den humle der høstes er ringere, end før den globale opvarmning satte ind.

Stort fald

Det er The Guardian, der bringer den urovækkende historie på baggrund af en undersøgelse offentliggjort i Journal Nature Communications.

Hvis ikke humleavlerne tilpasser sig, vil humleudbyttet falde helt op mod 18 procent frem mod 2050.

Og så bliver øllet dyrere.

Endnu værre

Hvad der er endnu værre er, at mængden af alfa-syrer i det reducerede humle-udbytte falder med helt op til 31 %, hvilket påvirker øllets karakteristiske smag og duft.

Øl er den tredjemest populære drikkevare i verden efter vand og te, så de dårlige nyheder berører rigtig mange mennesker.

Der er blevet brygget øl i Europa mange tusinde år, og det betragtes som en del af vores kultur, og hard core-nydere ser øl som et grundstof.

Powered by Labrador CMS