Brandvarm DMI-melding: 32 grader

Onsdag bliver en varm dag med masser af sol og 20-23 graders varme. Men når hedebølgen rammer torsdag, får vi temperaturer helt op mod 30-32 grader i visse dele af landet

Onsdag byder på masser af sol og varme. Men det bliver endnu varmere torsdag, når hedebølgen rammer landet. (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix)
Onsdag byder på masser af sol og varme. Men det bliver endnu varmere torsdag, når hedebølgen rammer landet. (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Efter en kølig morgenstund har vi en rigtig behagelig sommerdag i vente, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

- Vi får masser af sol langt de fleste steder, og temperaturerne kommer til at ligge på 20-23 grader. Vi vil opleve, at der ikke er meget vind. Vinden tiltager dog en smule i løbet af dagen fra svag til jævn fra sydøst, fortæller Anja Bodholt, der er vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

-En tand for varmt

Og hvis man er vild med varme, kan man roligt glæde sig til torsdag. For der rammer hedebølgen Danmark, hvilket betyder temperaturer på 30 grader eller måske endda højere i den sydlige og østlige del af landet. 

- Temperaturen vil ligge på 27-28-29 grader i de fleste dele af Danmark, men især i Sydjylland kan temperaturerne snige sig helt op på 30-32 graders varme. For nogen bliver det nok en tand for varmt, konstaterer Anja Bodholdt. 

Varmt om natten

Fredag fortsætter heden. De fleste kan se frem til temperatuer på 25-30 graders varme, men det bliver dog noget koldere i Nordjylland og Nordvestjylland. 

Vi skal forberede os på, at det også bliver langt varmere om natten de kommende nætter, varsler vagtchefen. Nattetemperaturen vil ligge på 10-15 grader.

Powered by Labrador CMS