DBU har investeret i russisk gas

Mens Putin gør klar til at sende russiske tropper ind i Ukraine, tjener DBU på investeringer i russiske værdipapirer

DBU har interesser i Rusland.
DBU har interesser i Rusland.

Citathistorie: 24syv

Dansk Boldspil-Union har ifølge sit eget årsregnskab skudt sammenlagt over 369.000 kroner i investeringer i blandt andet russiske statsobligationer samt aktier i det statslige energiselskab, Gazprom.

Det viser en gennemgang af årsregnskabet foretaget af Reporterne på 24syv.

Afsløringen kommer samtidig med, at vestlige regeringer, EU og NATO drøfter sanktioner mod Rusland.

Ifølge Lars Bangert Struwe, generalsekretær i tænketanken Atlantsammenslutningen, er alle investorer med penge i Rusland med til at finansiere Putins politik:

- Det er ikke særlig rart at tænke på, og sikkert heller ikke, hvad man havde drømt om, da man investerede, men det er altså virkeligheden nu.

Vigtig gas

I spørgsmålet om, hvordan Rusland skal sanktioneres efter de fornyede spændinger i Ukraine, spiller den russiske gas en vigtig rolle i drøftelserne.

Rusland er verdens andenstørste gasproducent og forsyner Europa med naturgas gennem gasledningerne i selskabet Nord Stream, hvor Gazprom er hovedaktionær.

Blokerer Nord Stream 2

Ruslands anerkendelse af udbryderprovinserne Luhansk og Donetsk i Ukraine har tirsdag fået den tyske regering til at blokere godkendelsen af det nye gasprojekt, Nord Stream 2, hvor Gazprom ligeledes er hovedaktionær.

DBU har investeret i Rusland, afslører 24Syv.
DBU har investeret i Rusland, afslører 24Syv.

Både EU’s ministerråd samt NATO-kredsen skal ifølge internationale medier tirsdag i Bruxelles drøfte mulige sanktioner overfor Rusland i kølvandet på Ruslands bekendtgørelse om at sende russiske soldater ind på ukrainsk jord.

Powered by Labrador CMS