De slipper for isolation

Styrelse dropper fra mandag strategi om, at nære kontakter i tredje led til Delta-smittede skal i isolation

Nu bliver der lempet på nærkontakters isolationskrav.
Nu bliver der lempet på nærkontakters isolationskrav.
Udgivet Opdateret

Fra mandag behøver nære kontakter i tredje led til en smittet med Delta-varianten ikke længere gå i isolation.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed ifølge Berlingske.

- Vi har besluttet at droppe anbefalingen om isolation for nære kontakter i tredje led. Vi fastholder dog, at de fortsat skal testes på fjerde og sjette dagen, hvis de er uvaccinerede, siger direktør Anette Lykke Petri til avisen.

Strategien har været kritiseret fra flere sider, herunder erhvervslivet. Det har været et kritikpunkt, at strategien risikerede at sende rigtig mange mennesker i isolation.

Anette Lykke Petri siger til Berlingske, at hun godt forstår kritikken.

- Men man skal se det i lyset af, at vi er bekymrede for Delta-varianten, ikke mindst set i lyset af, hvad der sker i eksempelvis England, lyder det.

Delta-varianten af Coronavirus

I Danmark blev Deltavarianten påvist første gang i uge 13. Siden er der fundet 664 tilfælde af varianten her i landet. Der ses en stigende tendens både i antal og i andel af helgenomsekventerede prøver siden uge 20

Den store sekventeringskapacitet i Danmark betyder, at vi hurtigt kan finde Deltavarianten, og at Styrelsen for Patientsikkerhed hurtigt kan sætte ind med en intensiveret smitteopsporing af tilfælde med denne variant.

Derudover har TestCenter Danmark udviklet yderligere en mulighed for screening af positive prøver for Deltavarianten. Således er det nu muligt at finde tilfælde med mutationen L452R, som blandt andet er til stede i Deltavarianten. Det vil betyde at smitteopsporingen kan sættes hurtigere i gang.

Kilde: Statens Serum Institut
Powered by Labrador CMS