- Det berører os rigtig meget

Statsministeren har været på besøg hos sin britiske kollega

Udgivet Opdateret

Mette Frederiksen (S) møder lørdag formiddag pressen efter besøg i Downing Street 10, skriver TV2.

Statsministeren har netop været på besøg hos sin britiske kollega Liz Truss i London for at tale om gaslækager fra Nord Stream 1 og 2. 

- Det er ikke kun et anliggende for Danmark og Sverige. Selvfølgelig er det noget, der berører os rigtig meget, men hele Vesten er optaget af det. Den måde, vi ser på det i Danmark, det delte vores allierede og vores partnere, siger Mette Frederiksen ifølge TV2.

Statsminister Mette Frederiksen mødes med Storbritanniens premierminister Liz Truss, lørdag den 1. oktober 2022. Efter sit besøg i London, rejser den danske statsminister videre til Bruxelles.
Statsminister Mette Frederiksen mødes med Storbritanniens premierminister Liz Truss, lørdag den 1. oktober 2022. Efter sit besøg i London, rejser den danske statsminister videre til Bruxelles.

Krigen i Ukraine, den aktuelle energikrise og altså  situationen med gaslækagerne i Østersøen tæt på Bornholm var emnerne, da Mette Frederiksen (S) var på besøg hos Storbritanniens premierminister, Liz Truss.

Det siger Mette Frederiksen til pressen efter mødet.

Sabotage

Her understreger hun igen, at der er tale om sabotage i Østersøen. Eksplosioner har medført fire lækager på gasrørsledningerne Nord Stream 1 og 2.

- Jeg har kunnet givet nogle detaljer om, hvad der er sket lige uden for Danmark.

- Det har været vigtigt for mig at understrege, at de danske myndigheder har sagt, at dette ikke er et uheld. Dette er noget, som nogen har planlagt.

- Vi er meget bekymrede omkring situationen med Nord Stream 1 og 2. Der er tale om sabotage. Det er kritisk infrastruktur, så det er en alvorlig situation. Vi ved endnu ikke, hvem der står bag, siger Mette Frederiksen.

Hun tilføjer, at myndigheder i Danmark, Sverige og Tyskland arbejder tæt sammen i efterforskningen.

Senere lørdag går turen til Bruxelles. Her skal Mette Frederiksen mødes med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, og formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel.

Powered by Labrador CMS