Disse fødevarer er steget mest i pris

Det er blevet dyrere at købe en række af de mest almindelige dagligvarer. Fødevarer er i gennemsnit steget mere end forbrugerindekset som helhed, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Fødevarerne har været på himmelflugt det seneste stykke tid.
Fødevarerne har været på himmelflugt det seneste stykke tid.
Udgivet Opdateret

Forbrugerpriserne er steget 4,8 procent i februar 2022 i forhold til samme måned året før, og udviklingen er i høj grad trukket af stigende energipriser. 

Men nu er det ikke længere kun energipriserne, der er steget markant.

Det fremgår af tal udsendt af Danmarks Statistik.

Dyr tur i supermarkedet

I gennemsnit er fødevarer steget mere end forbrugerprisindekset som helhed. 

Således er en række af de mest populære varer i husholdningerne er steget væsentligt mere end gennemsnittet, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Smør og pasta stiger

- Det er noget, en typisk husstand kan mærke, fordi der i høj grad er tale om basisvarer, som danskerne forbruger en del af, siger specialkonsulent i Danmarks Statistik, Martin Birger Larsen.

Sådan undgår du snyd med fødevarer

Fødevareproducenterne bevæger sig nogle gange til grænsen og over den, når det handler om at lokke forbrugerne til at lægge deres varer i indkøbsvognen. Men følger du disse råd, stiller du dig bedre over for producenterne og deres krumspring, når det kommer til fødevarer.

– Vær kritisk. Pas på betegnelser som “med kyllingesmag”. Det kan betyde, at varen slet ikke indeholder kylling.

– Læs grundigt på pakken. Brug tid på at læse, hvad der står. Selv om kartonen er prydet af friske appelsiner, kan juicen sagtens være fra koncentrat.

– Vær på vagt over for falske mærker. Nøglehullet eller Fuldkornsmærket kan være en god hjælp. Men husk, hvordan mærket ser ud og lad dig ikke snyde af kopimærker.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk. Ritzau.

Powered by Labrador CMS