DMI: 30 centimeter på vej

DMI varsler snestorm i den nordlige tredjedel af Jylland, mens stort set resten af landet får kraftig regn

Udgivet Opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

En snestorm forventes i det nordlige Jylland fra onsdag til torsdag, med snefald mellem 10-15 centimeter på seks timer og sammenlagt 30 centimeter i varslingsperioden.

Kraftig blæst på 10-18 meter i sekundet er også forventet i det nordlige Jylland.

I resten af landet, undtagen Nordsjælland og Bornholm, er der varsel om kraftig regn. Der vil komme mellem 30 og 50 millimeter, måske mere lokalt, onsdag og frem til torsdag middag.

Vindstød og stormende kuling eller storm i kombination med ret kraftig nedbør kan give problemer i trafikken, advarer vagthavende meteorolog Martin Lindberg fra DMI.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Der ventes snestorm i det nordlige Jylland fra onsdag til torsdag, mens der ventes kraftig regn i stort set resten af landet med undtagelse af Nordsjælland.

Det viser varsler, som Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt tirsdag.

Blæst i vente

For Nordjylland ned til Holstebro, Viborg og Mariagerfjord venter DMI snefald mellem 10-15 centimeter på seks timer og sammenlagt 30 centimeter i varslingsperioden.

Samtidig ventes kraftig blæst på 10-18 meter i sekundet.

- Vi har udvidet varslet for snestorm i Nordjylland, så jeg har flyttet det lidt længere sydpå. Så det er den nordlige tredjedel af Jylland, hvor vi forventer snestorm, siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg.

Kraftig regn

- I resten af landet, undtagen Nordsjælland og Bornholm, er der varsel om kraftig regn. Der vil komme mellem 30 og 50 millimeter, måske mere lokalt, onsdag og frem til torsdag middag.

Varslet om kraftig regn for det meste af landet gælder fra natten til torsdag og frem til torsdag klokken 12.00.

- Vindstød og stormende kuling eller storm i kombination med ret kraftig nedbør kan give problemer i trafikken, siger Martin Lindberg.

Sådan ser det ud i Hjørring, hvor sneen er begyndt at lande i løbet af morgentimerne.
Powered by Labrador CMS