DMI advarer: Masser af sne og kraftig regn

Kun nordjyderne forventes at få dynger af sne - andre steder er der risiko for oversvømmelser

Udgivet

DMI advarer tirsdag aften fortsat om massevis af både sne og regn.

- Vores varsel for snestorm gælder lige nu kun for Nordjylland i perioden fra natten til onsdag og frem til torsdag eftermiddag. Det er fordi de fleste prognoser lige nu kun har at det er Nordjylland der får frostvejr mens der sner, og dermed fygesne, oplyser meteorolog Martin Lindberg fra DMI.

Sådan ser det ud i Hjørring, hvor sneen begyndte at lande i løbet af morgentimerne.

Kan ændre sig

Lavtrykkets præcise bane, på sin tur henover Danmark, er altafgørende i forhold til hvor grænsen for snestorm kommer til at ligge. 

Derfor er det muligt at der kommer ændringer i varslet, hvis prognoser ændrer på lavtryksbanen. 

- Snemængderne er også noget usikre, men da varslet gælder i en længere periode fra natten til onsdag og frem til torsdag eftermiddag, kan der stedvis komme op omkring 30 cm sne, fastslår meteorologen.

Kraftig regn

I resten af landet, undtaget nordligste Sjælland og Bornholm, er der endvidere udsendt et varsel for kraftig regn, gældende fra onsdag kl. 00 til torsdag kl. 12. 

Vi forventer at der i dette område mange steder vil falde mellem 30 og 50 mm nedbør, lokalt mere. 

- Den meste nedbør vil her falde som regn, men især i Midtjylland vil sandsynligvis en del af nedbøren falde som slud eller våd sne. De store nedbørsmængder giver betydelig risiko for vandløbsoversvømmelser, da vandet i de fleste vandløb allerede står højt. 

Oversvømmelser

Grænsen mellem sne og regn er usikker og bliver afgørende for det lokale potentiale for oversvømmelser. Får prognoserne ret i de store mængder nedbør, vil det være mere nedbør end mange vandløb kan rumme lige nu, hedder det i DMI's seneste varsel.

Powered by Labrador CMS