DMI advarer om voldsomt vejr

Forventer lokale skybrud med torden og hagl

Udgivet Opdateret

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler voldsomt vejr. 

DMI forventer lokale skybrud med torden og hagl over den sydlige del af Jylland. Først er det de sydlige egne, der bliver ramt, og senere breder de sig til de centrale egne.

Varslet gælder fredag fra klokken 14.00 til klokken 20.00. 

Der er ligeledes risiko for lokale skybrud og torden over Fyn, Lolland, Falster, Syd- og Vestsjælland.

Kriteriet for skybrud er mere end 15 millimeter nedbør på 30 minutter. I forbindelse med kraftige byger er der videre risiko for, at der stedvis kommer mere end 24 millimeter i løbet af en seks timers periode, hvilket er kriteriet for kraftig regn.

Ventes nord for Jylland

Et lavtryk over det sydøstlige England bevæger sig i det kommende døgn langsomt mod øst til Holland. 

En tilhørende front med ret kraftig regn har natten til fredag langsomt bevæget sig op over landet, og ventes fredag aften nord for Jylland. 

Syd for fronten strømmer fugtig og instabil luft op over Danmark, og i løbet af eftermiddagen vil der dannes regn- og tordenbyger, der lokalt kan være kraftige og med hagl.

Kør forsigtigt

I forbindelse med skybrud skal man være opmærksom på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes.

Og trafikanter bør tilpasse kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og undgå at køre ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden. 

Der er udsigt til lokale skybrud med hagl og torden i visse dele af Jylland.
Der er udsigt til lokale skybrud med hagl og torden i visse dele af Jylland.
Powered by Labrador CMS