DMI med ny prognose

Weekendvejret inviterer til indendørsleg i efterårsferiens sidste dage. Måske kigger solen frem søndag

Udgivet Opdateret

Kraftigt blæsevejr og regn kommer til at præge weekendvejret i Danmark i efterårsferiens sidste dage, inden det måske lysner en smule på søndag.

Sådan lyder vurderingen fra Hans Peter Wandler, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Han forventer, at prognosen om stadigt tiltagende vind vil holde stik fredag og kulminere med stormende kuling der, hvor det går hårdest for sig.

Værst i syd

Det bliver formentlig i den sydlige del af landet, hvor der også er meldt om risiko for kraftig forhøjet vandstand.

- Det er den kraftige vind, der giver de her situationer med forhøjet vandstand, og vi skal hen omkring midnat natten til lørdag, før den topper. Men så løjer det formentlig også ret hurtigt af igen, siger han.

Fredag og lørdag bliver nogle hårde dage rent vejrmæssigt. I de blå områder, der dækker hele Danmark, kan der komme op til 50 mm regn. I de gule områder, kan der komme vindstød op til stormstyrke mens der i de røde områder vil være forhøjet vandstand på op til 2,2 meter over normalen.

Det betyder dog ikke, at det bliver mere indbydende at komme ud at samle kastanjer eller vælte sig i alle de nedfaldne blade.

For blæsten vil fortsæt præge dagen og vil blive suppleret af regn eller sågar byger lørdag.

Temperaturerne når formentlig ikke over 12 grader.

Breder sig

Regnvejret kommer sydfra, men vil i løbet af dagen brede sig til det meste af landet.

- Det bliver formentlig ret overskyet. Nogle steder får vi nok ikke solen at se før søndag, lyder vurderingen fra Hans Peter Wandler.

Han forudser godt nok en søndag, hvor der fortsat vil være regn, men hvor skyerne også vil lette en smule.

Temperaturerne vil typisk ligge mellem 10 og 14 grader.

Mere sol fra mandag

Først mandag, når skolerne har genoptaget undervisningen, vil der være gode chancer for mere vedvarende solskin og for, at regnen holder længere pauser.



Powered by Labrador CMS