DMI melder ud om mulig snestorm

Der er sne på vej ifølge prognoserne, men hvor meget det bliver til, er endnu meget usikkert. Ret sikkert er det imidlertid, at vi først skal igennem en våd nytårsaften - for de fleste

Udgivet

Det seneste døgn har mange danskere diskuteret meldingen fra TV 2 Vejret, der har meldt om en mulig snestorm på vej mod Danmark med 10-30 cm sne generelt og lokalt op til 50 cm sne.

Over for Nyheder.dk kommenterer vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Trine Pedersen nu risikoen for en så voldsom snestorm lige på den anden side af nytår. 

Det kan du læse mere om i bunden af artiklen.

Først skal vi lige have vejret frem til og med nytårsaften på plads.

- I dag lørdag er der chance for lidt sol men også lidt småbyger. Det begynder rimeligt pænt, men op ad formiddagen får vi flere skyer med regn ind over Nordjylland. Det trækker videre ind over flere steder af Danmark, siger Trine Pedersen.

Det kommer også til at blæse en del. Op til en jævn til hård vind fra vest og sydvest.

Temperaturerne lørdag vil ligge mellem 2 og 6 grader, lyder det fra den vagthavende meteorolog.

Våd søndag

Søndag bliver noget mere våde. Det begynder allerede natten mellem lørdag og søndag, hvor de første byger trækker ind over landet. 

- Det er forløberen til nytårsaften og raketvejret. Det bliver ret vådt. De bedste chancer for tørvejr er i syd og sydvest, hvor det kan nå at klare lidt op, siger Trine Pedersen.

Sne på vej

I forhold til risikoen for en snestorm over Danmark, når vi kommer ind i det nye år, siger Trine Pedersen:

- Prognoserne er endnu meget usikre. Som det ser ud i prognoserne fra i nat, så er der antydning af, at specielt Nordjylland kan få sne når vi kommer hen til onsdag, torsdag og fredag i næste uge. Og det kan da også blive en hel del, der kommer i perioden, siger Trine Pedersen.

Når det i første omgang kun er i Nordjylland, der er risiko for sne, så er det fordi Danmark bliver delt i to. Den nordlige del af landet får en kold luft ind over sig fra øst mens den sydlige del af landet får en varm luft fra vest. Her vil eventuel nedbør falde som regn.

- Så hvis vi lige skal opsummere: Den sne, der kommer vil ikke falde på én gang. Og som det ser ud nu, så bliver det kun i den nordlige del af landet, det rammer. Samtidig skal vi lige endnu engang slå fast, at prognoserne er meget usikre, så det er slet ikke sikkert, at der kommer noget. Omvendt kan det også ramme en større del af landet, hvis der kommer sne, da grænserne stadig kan rykke sig meget, siger Trine Pedersen.

Powered by Labrador CMS