DMI: -Mere sne til alle

Et frontsystem med sne breder sig i løbet af tirsdag eftermiddag til hele landet, så vi i aften og natten til onsdag har fået sne eller slud de fleste steder

Udgivet

Vintervejret fortsætter nogle dage endnu - om end det allerede er blevet lidt mildere rent temperaturmæssigt.

Det konstaterer vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, tirsdag morgen over for Nyheder.dk.

- Det er ikke helt så koldt om natten, som det har været - og dagstemperaturerne er også flere steder lige over frysepunktet. Men de kommende dage kommer der mere vinterligt nedbør, siger Martin Lindberg og uddyber:

- Tirsdag begynder tørt de fleste steder. Dog kan der komme lidt slud eller sne i Nordjylland. I resten af landet bliver det skyet men tørt. I løbet af eftermiddagen trækker byger med sne eller slud ind over Sønderjylland. Det breder sig til den sydlige del af Jylland, Fyn og Lolland-Falster og i aften og i nat til hele landet, lyder det fra den vagthavende meteorolog.

Slud ved østvendte kyster

Med andre ord får vi sidst på aftenen tirsdag - og natten til onsdag - sne eller slud i hele landet.

- Det blæser fra øst. Og da havet stadig er varmt, så bliver det nok med slud ved østvendte kyster. Men inde i landet er det i nat koldt, så der falder nedbøren som sne, siger Martin Lindberg.

Slipper først i weekenden

De kommende dage kommer til at ligne hinanden meget. 

Dagstemperaturerne kan kravle over frysepunktet mens temperaturerne om natten vil ligge lige under frysepunktet.

- Derfor tror jeg vi kan forvente, at den sne der ligger, bliver liggende nogle dage endnu. I hvert fald indtil weekenden, vurderer Martin Lindberg.

Mildning på vej

Lørdag sker der nemlig en mildning i vejret.

Og den fortsætter med større styrke søndag.

- Lørdag viser prognoserne op til fem graders varme, mens vi søndag kan få op til syv graders varme. Det vil nok gøre, at sneen forsvinder for denne gang, siger Martin Lindberg.

Powered by Labrador CMS