DMI: Så slemt bliver det

Trafikanter bør være opmærksom på især de mindre veje

Udgivet Opdateret

Opdateret 07.01

DMI's prognose på Twitter lyder på, at der i Nordjylland vil falde op til 20-30 centimeter sne i alt fra mandag aften til tirsdag aften.

Det har sneet en pæn del i løbet af natten i Nordjylland, og så har der passeret et snevejr ind over resten af landet. Sådan lyder den tidlige morgen-melding fra DMI.

- Det har givet formodentlig en fem-ti centimeter oppe i det nordjyske, og der bliver snevejret hængende hele dagen, og til ud på aftenen, siger Klaus Larsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Han forventer, at der kan falde mindst den samme mængde, måske også lidt mere - en ti-femten centimeter deroppe i løbet af dagen. 

Som forventet

Er det mere eller mindre, end I havde regnet med?

- Det er sådan nogenlunde i det nabolag, vi havde regnet med. 

Hvordan ser det ud på Sjælland lige nu? 

Der er faldet et par centimeter sne. Der kommer noget byge-agtigt. Det er heller ikke forventningen, der skulle falde så meget i den sydlige del af landet og på Sjælland, siger Klaus Larsen.

Mest i Nordjylland

Det er i Nordjylland, det holder ved hele dagen. 

Men ellers går det over i mere bygepræget vejr i resten af landet, der ligger en del byger her i morgentimerne, mest som slud og sne.

- Og det vil give nogle problemer nogle steder rundt i trafikken, det er nok især på de mindre veje, man skal være opmærksom, siger han.  

Snestorm har ramt det nordlige Jylland mandag den 6. marts 2023.
Snestorm har ramt det nordlige Jylland mandag den 6. marts 2023.
Powered by Labrador CMS