Eksamensfadæse: 12 elever må gå om

Vitaskolen i Esbjerg tror ikke længere på at kunne finde eller rekonstruere 12 forsvundne eksamensopgaver

Udgivet Opdateret

Eksamensbesværelser forsvundet i PostNord

12 elever fra Vitaskolen i Esbjerg skal til reeksamen i matematik, efter 51 eksamensbesvarelser forsvandt under forsendelse.

PostNord kunne ikke forklare, hvor de manglende besvarelser var, trods undersøgelser af terminaler og køretøjer.

Skolen forsøgte at få lov til at omregne årskarakterer til eksamenskarakterer for de berørte elever, men fik afslag fra ministeriet.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

12 afgangselever på Vitaskolen i Esbjerg bliver nødt til at gå til reeksamen i skriftlig matematik til december.

Det er ifølge JydskeVestkysten konklusionen på sagen, hvor der manglede 51 prøvebesvarelser fra en pakke med eksamensbesvarelser, da de ankom hos censor.

Pakken blev sendt anbefalet med PostNord, som ikke har kunnet forklare de manglende eksamensopgaver og heller ikke har kunnet opspore de manglende besvarelser.

Det er i mellemtiden lykkedes at rekonstruere en del af eksamensopgaverne via elevernes computere, men ikke alle.

Har ikke fået lov

Og selv om skolen har bedt om lov til at konvertere de resterende 12 elevers årskarakterer til eksamenskarakter, kan det ikke lade sig gøre.

- Ministeriet har endnu en gang svaret, at dette ikke er muligt, da der hverken i folkeskoleloven eller prøvebekendtgørelsen er hjemmel hertil.

- Vi har nu tre gange forespurgt ministeriet om denne mulighed, og alle tre gange fået afslag, hvorfor vi desværre må konkludere, at der ikke er mere, vi kan gøre, skriver skoleleder Ole Lerke ifølge JydskeVestkysten i en skriftlig udmelding om sagen.

PostNord har ledt

Pakken med eksamensbesvarelserne var brudt op, da den nåede frem til censor, der bor i Aarhus.

PostNord har tidligere fortalt, at man har gennemsøgt terminaler og biler, ligesom man også har gennemgået videoovervågning.

Powered by Labrador CMS