Få 5 livredder-råd til strandturen

Vejrudsigten lover varmt vejr i de kommende uger, hvor mange danskere holder ferie. Derfor har TrygFonden Kystlivredning nogle råd til strandgæsterne, som har brug for en kølig dukkert

Mange danskere holder ferie i de kommende uger, hvor vejrudsigten lover varmt vejr. TrygFonden Kystlivredning har nogle råd til strandgæsterne.
Mange danskere holder ferie i de kommende uger, hvor vejrudsigten lover varmt vejr. TrygFonden Kystlivredning har nogle råd til strandgæsterne.
Udgivet Opdateret

Sommervejret er for alvor kommet til Danmark, og Trygfondens kystlivreddere forventer masser af gæster på strandene i de kommende dage og uger. 

I sidste uge havde livredderne da også haft en del at se til. TrygFonden Kystlivrednings landsdækkende tal viser nemlig, at livredderne har udført to livreddende aktioner, 194 førstehjælpsaktioner, 544 forebyggende aktioner og 6.340 oplysende indsatser. 

Bad mellem rød-gule flag

Tager man på stranden for at få en afkølende dukkert, opfordrer TrygFondens kystlivreddere til at vælge en strand eller et havnebad, hvor der er livredder til stede, og bade mellem de rød-gule flag, hvor livredderne holder opsyn. 

- Vi har mange dejlige og brede strande i Danmark, og man kan sagtens sprede sig godt ud på de lange strækninger og dermed holde afstand og tage hensyn til hinanden, siger René Højer, programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Men når man skal i vandet, så søg hen i livredderzonen og bad mellem de rød-gule flag i strandkanten. Her holder livredderne hele tiden øje med, hvad der sker. 

Drik rigeligt med væske 

Livredderne anbefaler også, at man husker rigeligt med drikkevarer, så man undgår dehydrering.

På meget varme dage har livredderne flere gange oplevet, at badegæster får brug for hjælp, fordi de er overophedede og afkræftede.

- Når det er varmt, mærker man ikke altid tørst og sult, som man plejer. Men kroppen har stadig brug for energi, og det er utrolig vigtigt, at du får nok væske, så gør som livredderne og tag en god madpakke med frugt, en sandwich og rigeligt med vand med i strandtasken og suppler gerne med saft, juice eller sodavand. Så har du kræfter til at gå i vandet og får en sjovere oplevelse, lyder det fra Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning, i pressemeddelelsen.

- Husk også, at med det gode vejr følger mange mennesker, så hold ekstra godt øje med børnene, hvis de er med på stranden, tilføjer driftslederen. 

Husk solcremen

Og så er det en god idé at søge skygge engang imellem og bruge godt med solcreme, lyder opfordringen. 

- Et godt råd er også at tage en pause fra solen indimellem. Søg skygge under en parasol eller gå en tur op til ishuset. Og husk så endelig at smøre rigeligt med solcreme på, så du undgår solskoldninger, siger Lasse Serup Jensby.

5 råd til en strandtur i sommervarmen

Medbring rigeligt med mad og især drikke

Husk solcreme

Søg skygge indimellem

Bad mellem livredderflagene

Slip ikke børnene af syne

Kilde: TrygFonden Kystlivredning
Powered by Labrador CMS