Familiemedlemmer testet positive

Endnu et nært familiemedlem til udenrigsministeren er blevet testet positiv for Covid-19

Jeppe Kofod er tvunget til at blive væk fra to møder i Bruxelles.
Jeppe Kofod er tvunget til at blive væk fra to møder i Bruxelles.
Udgivet Opdateret

Endnu et nært familiemedlem til udenrigsministeren er blevet testet positiv for Covid-19. Udenrigsministeren har ikke umiddelbart selv symptomer på Covid-19, men følger de generelle råd og regler for nære kontakter, hvilket blandt andet indebærer en PCR-test senere i dag.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

Udenrigsministeren vil derfor ud fra et forsigtighedsprincip ikke deltage, når der mandag og tirsdag afholdes to EU-møder i Bruxelles. 

Mandag er der rådsmøde for udenrigsanliggender, mens der tirsdag er rådsmøde for almindelige anliggender. Den danske EU-ambassadør vil repræsentere Danmark under møderne, mens udenrigsministeren arbejder videre herhjemme i Danmark.

- Covid-19 er en djævelsk virus, og den har desværre godt fat i de danske hjem for tiden. Det gælder også min egen nære familie, hvor to nu er blevet smittet i løbet af den sidste uge. Vi tager alle de forholdsregler, vi kan, og der er heldigvis tale om milde forløb. Jeg har ikke selv symptomer og vil passe mit arbejde i så høj grad, det kan lade sig gøre de næste dage. Men det sætter selvfølgelig nogle begrænsninger at have smitten så tæt på, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Familiemedlem testet positiv tirsdag

Udenrigsministerens møder og aftaler blev i videst muligt omfang omlagt til virtuelle møder i sidste uge, efter at et andet nært familiemedlem tirsdag blev testet positiv for Covid-19.

Denne tilgang vil blive videreført i denne uge med henblik på, at udenrigsministeren kan varetage så mange af sine arbejdsrelaterede forpligtelser, som situationen tillader. 

Der er på nuværende tidspunkt ikke indikationer på, at udenrigsministerens familiemedlemmer skulle være smittet med Omikron-varianten.

Powered by Labrador CMS