Forældre og elever i opråb om klam lærer
Forældre fortæller om lumre kommentarer og ydmygelser i klasselokalet

Citathistorie: sn.dk
- Han kigger på den og spørger os, om vi bedst kunne lide den "kort og tyk eller lang og tynd".
Sådan lyder en af de mange opsigtsvækkende beretninger fra elever i 9.X. på Marienlystskolen i Frederikssund.
Sjællandske Nyheder er kommet i besiddelse af dokumentation og vidneudsagn, der tegner et alarmerende billede af en lærer, som over længere tid skal have opført sig grænseoverskridende over for eleverne.
Lærer især efter pigerne
Og det var især pigerne, den mandlige lærer var efter, lyder det fra forældrene, der fortæller om lumre kommentarer, ydmygelser i klasselokalet og manglende reaktion fra skolens ledelse.
- Du har nogle gode hofter, dem skal du nok føde børn med, og med det lange lyse hår skal du nok komme langt, fortæller Rikke Fjellerup, at læreren skal have sagt til hendes datter Monique.
Læreren beskrives af flere elever som en person, der nedgør dem foran hele klassen, kaster med kridt, stiller sig intimiderende tæt på dem og sågar stiller uformelle "diagnoser".
Tegning af tissemand
I en af klagerne, som Sjællandske Nyheder er i besiddelse af, fortæller elev Emma Rydgren om en række episoder med læreren, men især en skiller sig ud. Hun beskriver, hvordan hun sidder sammen med tre veninder i klassen, og på en computer i mellem dem er der en tegning af en tissemand.
"Han kigger på den og spørger os, om vi bedst kunne foretrækker den 'kort og tyk eller lang og tynd'. Han fortsætter med at gøre os opmærksom på, at det ikke altid er fordel at have en stor tissemand, herefter blinker han til os. Vi tolkede det som en henvisning til ham selv, hvilket vi finder yderst upassende", står der i elevens klage.
I en redegørelse Sjællandske Nyheder er i besiddelse af afviser læreren anklagen.
Eleverne står sammen
I den redegørelse fra Marienlystskolen skriver skolen selv, at skolen den 7. maj samlede klassen for at tale om den pågældende lærer. Om mødet skriver skolen:
'Her blev det tydeligt, at næsten hele klassen har oplevet et meget utrygt og ubehageligt undervisningsmiljø'.
I samme redegørelse skriver skolen, at de på grund af travlhed ikke har fået talt grundigt med de piger, som har klaget.
'Det beklager vi, og vi kan godt se nu, at det ikke virker som om, vi har taget det alvorligt', fremgår det af redegørelsen fra skolelederen.
Skolen har fejlet stort
Skolens redegørelse og ageren sker efter mor til Emma i 9.X., Louise Rydgren, i juni 2025 laver et Facebook-opslag, hvor hun fortæller om den grænseoverskridende lærer:
- Jeg er simpelthen ved at kaste op over Marienlystskolens og Frederikssund Kommunes håndtering af denne sag. Deres fornemmeste opgave er at skabe tryghed for vores børn og unge i skolerne. Der har de fejlet stort. I deres øjne må det være okay, at en lærer beder en pige om at slå ham på hånden, hvorefter læreren stønner højlydt og beder om mere, siger hun.
Sjællandske Nyheder har været i kontakt med den pågældende lærer, der afviser at kommentere sagen og i stedet henviser til skoleledelsen.
Dysser ned
Joy Frimann er skoleleder på Marienlystskolen, og hun kan ikke genkende det billede, forældrene tegner og afviser, at der er klaget over læreren gentagne gange.
Til Sjællandske Medier oplyser Joy Frimann, at skolen svarer, hvis en elev klager over en lærer.
- Den pågældende klage må vi have overset i mailboksen. Vi modtager mange mails. Det kan ske, siger Joy Frimann.
Sjællandske Nyheder har foreholdt Trine Venbjerg Hansen, centerchef for Børn og Skole i Frederikssund Kommune, elevernes og forældrenes oplevelser og klager, og Trine Venbjerg Hansen skriver i et svar, at "kommunen tager henvendelser om krænkelser meget alvorligt".
- Vi ønsker, at alle elever føler sig trygge i skolen og med deres lærere og det øvrige personale på vores skoler, forklarer Trine Venbjerg Hansen.