Fra i dag er den anderledes

EU-direktiv har ændret Mathilde Kakaomælk-kartonen

Udgivet Opdateret

Fra i dag sidder plastskruelåget på alle 1-liters kartoner fra Esbjerg Mejeri fast på kartonen, heriblandt på den populære 1-liters Matilde kakaomælk.

Initiativet tager afsæt i et EU Direktiv, hvis krav om fastgjorte plastlåg træder i kraft den 3. juli 2024.

Som det første Arla-mejeri er Esbjerg Mejeri dog allerede nu klar til at anvende de nye fastgjorte plastskruelåg i sin produktion med det formål, at lågene indsamles som affald og ikke havner i naturen, skriver mejeriselskabet i en pressemeddelelse.

”Vi er godt i gang med at implementere de fastgjorte skruelåg på en lang række af vores produkter. Det sker samtidigt med, at vi løbende arbejder på andre tiltag, som gør vores emballager mere bæredygtige, og som gør det nemmere for forbrugerne at sortere emballagerne korrekt” siger Morten Boye, som er marketingdirektør i Arla Danmark.

Kig godt på denne karton kakaomælk. Kan du se hvordan skruelåget er fastgjort til kartonen?
Kig godt på denne karton kakaomælk. Kan du se hvordan skruelåget er fastgjort til kartonen?

Over 1.300 varenumre

Hos Arla omfatter det nye direktiv mere end 1.300 varenumre og 100 pakkelinjer på tværs af mejerier og landegrænser, herunder blandt andet mælk, kakaomælk, drikkeyoghurt og plantebaserede drikke.

Arlas forventning er, at størstedelen af produkterne med fastgjorte skruelåg kommer på markedet i løbet af 2023.

"I Arla arbejder vi hele tiden på at producere mere bæredygtige mejeriprodukter til forbrugerne. Og de fastgjorte låg kan forhåbentlig bidrage til, at lågene sorteres i den rette skraldespand frem for i naturen, og at de dermed kan genanvendes. Derfor håber vi, at forbrugerne tager godt imod de nye låg, selvom de måske godt kan være en smule besværlige her i starten,” siger Morten Boye.

Powered by Labrador CMS