Håndboldlegende fylder rundt

Lars Christiansen er ikke færdig med at vinde, bare fordi han ikke længere selv er på banen. 18. april fylder den tidligere håndboldspiller 50 år

Udgivet Opdateret

Han blev en nationalskat, da han sammen med resten af gulddrengene vandt EM i håndbold i 2008 og 2012.

En sølvmedalje fra VM er det også blevet til for Lars Christiansen, og da han i 2012 indstillede karrieren, var han den mest scorende spiller på det danske håndboldlandshold nogensinde.

Det er han i øvrigt stadig. Hans rekord for flest spillede kampe i rødt og hvidt er det heller ikke lykkedes nogen at slå.

En drengedrøm

18. april fylder Lars Christiansen 50 år. Selv om hans tid på banen for længst er slut, er passionen for sporten ikke forsvundet.

Ambitionerne udlever han i dag i jobbet som chef for sportsudvikling i den tyske storklub SG Flensburg-Handewitt, hvor han selv spillede i 14 år.

- Det er jo en drengedrøm at kunne blive i sporten og være med til at udvikle spillere og blive ved med at vinde. Det er et drømmejob, siger den tidligere fløjspiller.

Ligget i toppen

I sin egen tid på holdet i den nordtyske klub var Lars Christiansen med til at vinde blandt andet det tyske mesterskab og det tyske pokalmesterskab.

I de senere år har klubben ligget i toppen af den tyske Bundesliga, og holdet spiller også med i Champions League.

Står det til Lars Christiansen, skal det fortsætte sådan.

Vil blive længe

- Det handler om at få sammensat holdet rigtigt sammen med trænerne, så vi kan fortsætte med at spille med der, hvor det er allersjovest, siger han.

Lars Christiansen planlægger at blive i jobbet i de næste mange år. I hvert fald så længe, han stadig føler, at han kan bidrage med noget, siger han.

Arbejder i Flensborg

Samtidig vil han også fortsætte med at holde foredrag, hvilket han har gjort med god succes i en del år.

Privat danner Lars Christiansen par med Christina Roslyng, der også er tidligere håndboldspiller. Hun er i dag holdleder for det danske kvindelandshold.

De bor i Juelsminde, hvorfra Lars Christiansen pendler til jobbet i Flensborg.

Parret har sammen to sønner. Den ældste, Frederik på 16, går på efterskole og spiller fodbold på U17-holdet i klubben AC Horsens.

Den tidligere håndboldstjerne Lars Christiansen er i dag tilbage i sin tidligere klub SG Flensburg-Handewitt. Han omtaler sin rolle som en slags sportschef, der udvikler holdet.
Den tidligere håndboldstjerne Lars Christiansen er i dag tilbage i sin tidligere klub SG Flensburg-Handewitt. Han omtaler sin rolle som en slags sportschef, der udvikler holdet.
Powered by Labrador CMS