Her bliver det 30 grader

En weekend med lidt omskifteligt vejr ser ud til at blive bedst i Østdanmark, der kan få 30 grader lørdag

Udgivet Opdateret

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) lægger op til en weekend med lidt omskifteligt vejr, hvor især københavnerne dog kan se frem til en dag med god varme på lørdag.

Det siger DMI's vagthavende meteorolog fredag morgen, Henning Gisselø.

Mens man ikke helt kan undsige sig lidt skyer fredag, bliver det først og fremmest en dag med godt med sol, fortæller meteorologen.

En smule nedbør

- Der kan komme en enkelt byge forbi, siger han.

- Og så bliver det 18 til 23 grader.

Natten til lørdag rejser skyerne ind over Danmark og smider en smule nedbør, men det åbner så til gengæld op for, at man især i den østlige del af landet kan se frem til en varm dag med masser af sol.

- Det åbner op for, at vi får en meget varm lørdag med en del sol, især øst på, hvor det også bliver varmest - helt op til 30 grader - hvorimod man i Jylland skal se mere imod de 25 grader, siger Henning Gisselø.

Lidt køligere lørdag

- Det er især i den østlige del af landet hvor solen rigtigt kan komme til, og hvor vi kan komme op på de her 30 grader på Sjælland og Lolland-Falster. Bornholm ligger i den lidt kølige Østersø, så der skal man nok ikke forvente mere end 25 grader. I Jylland er der lidt flere skyer, så der kommer man nok heller ikke over de 25 grader.

Intet varer dog evigt, og søndag passerer endnu et regnvejr ind over Danmark, som bliver afløst af en lidt køligere dag end lørdag.

Her skal man over det meste af landet igen forvente mellem 18 og 23 grader.

Trækker ind over landet

- Der kommer også lidt sol, men også lidt spredte byger, siger Henning Gisselø.

Det lidt omskiftelige vejr skyldes, at Danmark ligger i en lidt køligere luftmasse lige nu, forklarer meteorologen, men den bliver kort afbrudt af en varmefront, som lørdag trækker det gode vejr ind over landet.

- Så kommer vi ind i en rigtig varm luftmasse, og det er så det, der gør, at vi kan nå de 30 grader. Natten til søndag kommer der en koldfront forbi, og så er vi tilbage i den her lidt køligere luftmasse, hvor vi ikke kan komme over de 23 grader, siger Henning Gisselø.

Holder man til i det østlige Danmark, kan det godt betale sig at finde badetøjet frem lørdag. Her kan der nemlig være brug for en kølig dukkert i de op mod 30 graders varme. (Arkivfoto).
Holder man til i det østlige Danmark, kan det godt betale sig at finde badetøjet frem lørdag. Her kan der nemlig være brug for en kølig dukkert i de op mod 30 graders varme. (Arkivfoto).

Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, statens center for vejrtjeneste og -forskning, grundlagt i 1872.

DMI’s største afdeling er vejrtjenesten, som udarbejder vejrudsigter for Danmark, Færøerne og Grønland med tilliggende farvande.

Vejrtjenesten forsyner også den civile og militære luftfart med meteorologiske oplysninger.

Observationsafdelingen indsamler data fra et tæt net af meteorologiske stationer og fra vejrsatellitterne.

Forskningsafdelingen udvikler numeriske modeller til forbedring af vejrudsigterne og forsker blandt andet i ozonforholdene i den øvre atmosfære.

DMI er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kan se DMIs hjemmeside her

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

Powered by Labrador CMS